VAN

MSB duyurdu: Hudut hattında mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Van, Iğdır ve Hakkari sınır hattında silah ve mühimmatın yanı sıra uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Haber Merkezi DHA
Çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamaya göre, hudut birliklerince keşif, gözetleme ve devriye faaliyetleri devam ediyor.

Son olarak Van, Iğdır ve Hakkari'deki sınır birliklerince yapılan çalışmada; birçok silah ve mühimmat ile uyuşturucu ele geçirildi. Çalışmalarda 64 pompalı tüfek, 22 av tüfeği ile 50 fişek, 9 piyade tüfeği ile 27 şarjör, 500 mermi ve 1 tambur, 1 makineli tüfek, 13 el bombası, 1 havan silahı, 8 roket sevk fişeği, 9 roket mermisi, 20 yedek namlu, 47 tahrip mühimmatı, 13 el bombası fünyesi, 12 uçaksavar mermisi, 8 dipçik, 2 kilogram barut, 200 metre infilaklı fitil, 1 jeneratör ve 5 kilo 560 gram metamfetamin ele geçirildi.

Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı
Gaziantep'te 24 düzensiz göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve takibine yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı. Ekipler, Şahinbey ilçesinde yasa dışı yollarla ülkeye giren 24 düzensiz göçmeni yakaladı. Düzensiz göçmenler, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi. Göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

FOTOĞRAF 7
Gevaş’ta öğrencileri taşıyan minibüs yan yattı: 11 yaralı
Van'ın Gevaş ilçesinde öğrencileri taşıyan minibüsün yan yatması sonucu 11 öğrenci yaralandı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili incelemenin başlatıldığı bildirildi.

FOTOĞRAF 9
Gölgesi bile korkuttu: Yunan basınında 'Kızılelma' paniği sürüyor
Savunma sanayiinde peş peşe dev atılımlar gerçekleştiren Türkiye'nin gücü, Yunanistan'da konuşulmaya devam ediyor. Atina yönetimi her ne kadar Ege ve Akdeniz'de ABD ve Avrupa ülkelerinden aldığı destekle Türkiye'ye karşı provokatif girişimlerde bulunsa da, Yunan halkı ve medyası ülkelerinin Türkiye ile baş edebilecek bir seviyede olduğunu düşünmüyor. Son olarak geçtiğimiz gün Selçuk Bayraktar'ın ilk kez yerden teker kestiğini duyurduğu, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma Yunan basınında her gün manşetleri süslüyor. Pentapostagma gazetesinde yayınlanan bir haberde Türkiye'nin görünmez bir İHA ürettiği belirtilirken "Ülkemiz bununla nasıl başa çıkacak?" sorusu soruldu.