Çocukları masal yoluyla istismar ediyor

Musa Dinç isimli sözde yazarın 'Gül ve Düşün' isimli çocuklara yönelik kaleme aldığı masal kitabındaki skandal ifadeler büyük tepki çekti. Kullandığı ifadeler kendisini okuyan çocukları istismar eden Dinç, pişkin bir ifade ile kendini savundu. Dinç; "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Masal kitabı ile çocuk istismarı yapan Musa Dinç.

Sözde yazar Musa Dinç, 'Gül ve Düşün' adıyla yayınladığı çocuk kitabında kullandığı skandal ifadeler ile gündeme oturdu.

Sosyal medyada büyü tepkilere yol açan kitapta Dinç tecavüzü masal diliyle çocuk okuyucularını sundu.

Yüzsüzce açıklama

Sapkın fikirlerini masal kitabı adı altında yazarak tertemiz zihinleri kirleten Musa Dinç sosyal medya hesabından tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu. Yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

YouTube'daki çocuk istismarı devam ediyor: Yüzlerce video hala erişime açık
Geçtiğimiz haftalarda YouTube'daki çocuk istismarı içeren videoların bizzat çocuklar tarafından izlenmesi gündeme bomba gibi düşmüştü. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu içeriklere sahip hesaplara erişim engeli getirmişti. Fakat çocuk gelişimine aykırı olan yeni bir gelişme yaşandı. Aynı özelliklere sahip yüzlerce videonun hâlâ erişime açık olduğu ortaya çıktı. Erişim engeli getirilmesine rağmen nasıl oluyor da bu videolar hala izlenebiliyor? Devlet denetiminden nasıl kurtuluyorlar? Aileler çocuklarını bu tehlikelerden nasıl korumalı? Gelin birlikte inceleyelim.


Yayınevinin akıl almaz tavrı

Söz konusu çirkin ifadelerin çocuklara ulaşmasını sağlayan Arı Sanat Yayınevi'nin kitabın basılmasına nasıl izin verdiği ise merak konusu.

Netflix'ten alenen çocuk istismarı: Minnoşlar filminde oynayanlar 11 yaşında ama izleyenler +18
Netflix çocuk istismarından vazgeçmiyor. Bir Amerikan şirketi olan Netflix, online film ve dizi izleme platformu olarak yayın hayatına başladığı günden itibaren çok konuşuluyor. Netflix, yine tartışmalı bir yapım ile adından bahsettiriyor. Yayınladığı film ve diziler ile her zaman eleştiri oklarının hedefinde olan Netflix, yeni bir rezalete imza attı. Orijinal adı Cuties olan ve Türkiye'de Minnoşlar adıyla yayına girecek olan Netflix'in yeni filmi sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Neden mi? Gelin nedenlerini birlikte inceleyelim.