Oto kaçakçılarına ‘fren operasyonu’

Yurt dışından usulsüz tescille araç getirip, parçalayarak satan ve vergi kayıplarına yol açan uluslararası şebeke çökertildi. Konya merkezli 10 ilde başlatılan 'Fren Operasyonu'nda 7'si yabancı uyruklu 36 şüpheliden 20’si yakalandı. Oto kaçakçılarının bu yolla 240 milyon TL değerinde 115 aracı yurda soktuğu tespit edildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Uluslararası oto kaçakçılığına “Fren Operasyonu” düzenlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı’nın tespitleri doğrultusunda, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla oto kaçakçılığına yönelik soruşturma başlatıldı. Geçici ithalat kapsamında Türkiye’ye getirilen araçları üçüncü şahısların kullanımına bırakan, araçları parçalayıp satan ve usulsüz tescil yapılarak büyük vergi kayıplarına neden olan bir suç örgütü tespit edildi.

240 MİLYON LİRALIK VURGUN

Şebekenin 2018-2022 yılları arasında tahmini değeri 240 milyon lira olan 115 taşıtı Türkiye’ye getirdiği belirlendi. Yapılan araştırmada, Türkiye’ye araç getirenlerin yabancı uyruklu olduklarının belirlenmesi üzerine operasyon uluslararası boyut kazandı. Kuryelik yapan yabancı uyrukluların Türkiye’ye araç getirme sürecinde rol oynadıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin suçtan elde ettiği gelirlerin ortaya çıkarılması için yapılan incelemede, yüklü miktarda şüpheli para transferi tespit edildi. 1,5 yıl süren çalışmalar sonucu dün Konya merkezli 10 ilde operasyon için düğmeye basıldı.

NUMARATÖR VE ŞASE LEVHALARI ELE GEÇTİ

29 Türk vatandaşı ve 7 yabancı uyruklu şüphelinin yakalanması için Konya, Edirne, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Eskişehir, Samsun, Hatay, Ankara ve Antalya’da belirlenen adreslere baskınlar düzenlendi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı, 15 çekici, 5 otomobil, 15 dorse ve çok sayıda ruhsat, change işleminde kullanılan numaratör ve şase levhaları ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon devam ettiğini açıkladı.


MİT'ten Suriye'de operasyon: Münbiç yapılanmasında görevli Helin İşenme yakalandı

30 yıldır dağdaydı

Bakan Yerlikaya duyurdu: 10 ilde 'oto kaçakçılığı' şebekesine 'Fren' operasyonu