PKK sempatizanı Belçikalı Bakanın skandal çağrısına Kalın'dan sert tepki: İzan ve ölçüyü kaybettiler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, PKK sevici olarak tanınan Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir'in, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Belçika'dan yüksek oy çıkması üzerine yaptığı, "çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının iptal edilmesi" çağrısına tepki gösterdi. Kalın, yaptığı açıklamada PKK sempatizanı Belçikalı Bakanın skandal sözleri için "Cumhurbaşkanı'mıza oy verdiği için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ellerinden almayı önerecek kadar izan ve ölçüyü kaybettiler." ifadesini kullandı.

Haber Merkezi AA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, PKK yandaşlığı ile bilinen Belçika'da Flaman Bölge Hükümeti Eşit Haklar ve Yoksullukla Mücadeleden Sorumlu Devlet Bakanı Zuhal Demir'in, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Belçika'dan yüksek oy çıkması üzerine yaptığı, "çifte vatandaşlığın ya da oy kullanma hakkının iptal edilmesi" çağrısına tepki gösterdi.


Kalın, açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mıza oy verdiği için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını ellerinden almayı önerecek kadar izan ve ölçüyü kaybettiler. Bunu bir AB ülkesinde bakan olmuş bir kişi söylüyor. Takdiri size bırakıyorum. Buna en güzel cevabı yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız verecektir."


https://t.co/ToL11We2l4


Belçika'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüksek oy çıkmasını hazmedemedi: Zuhal Demir'den 'Türklere oy kullandırmayın' tehdidi

PKK programlarına katılan Zuhal Demir Belçika'da bakan oldu

İbrahim Kalın: Sınırımızı temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan provokasyon uyarısı!