PKK'da çözülme devam ediyor: Evlat nöbetinde bir buluşma daha

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemine başlayan Gülşen Çetin’in 5 yıl önce 13 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Erdal Çetin, teröristlerin elinden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Erdal Çetin ile birlikte 16’ncı aile çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün yaptığı açıklamada 16. kavuşmanın bugün gerçekleşeceğinin müjdesini vermişti.

Haber Merkezi İHA
Diyarbakır'daki HDP binası önünde oturma eylemi yapan bir aile daha evladına kavuştu.

Diyarbakır’da annelerin ve babaların bekleyişi devam ederken evlat nöbetindeki bir aileye daha güzel haber geldi. Dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbetine katılan Gülşen Çetin’in oğlu Erdal Çetin, teröristlerin elinden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Erdal Çetin ile birlikte 16’ncı aile çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Oğlum gelse de kalkmam: HDP binası önündeki evlat nöbeti aylardır devam ediyor

Aileler direndikçe çözülme sürüyor: HDP önündeki evlat nöbeti eylemine bir aile daha katıldı

"Terörist Demirtaş'ın tiyatrosuna gideceğinize Diyarbakır'a gelin"
Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan acılı baba Süleyman Aydın, HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yazdığı 'Devran' adlı öyküsünün tiyatrosuna katılan CHP'lilere tepki gösterdi. Aydın, 'Terörist Selahattin Demirtaş'ın tiyatrosuna gideceğinize Diyarbakır'a gelin' diyerek sitem etti.

Bakan Soylu müjdeyi vermişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün sosyal medya hesabından açıklama yaparak, "Diyarbakır Anneleri, tarih yazıyor! 16. kavuşma, inşallah yarın gerçekleşecek Çalışıyoruz, Devamı da gelecek" ifadelerini kullanmıştı.

Terör örgütü PKK'da çözülme devam ediyor: Diyarbakır'da nöbet tutan bir aile daha evladına kavuştu

HDP önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin belgeseli çekildi
Diyarbakır'da çocuğunun HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 20 Ağustos 2019'da parti binası önünde oturma eylemi başlatarak 4 gün sonra oğluna kavuşan Hacire Akar'ın yaktığı meşale, evlat hasreti çeken diğer aileleri de ayaklandırdı. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlatılan evlat nöbetinin 1'inci yılında 15 aile evladına kavuşurken, 136 ailenin nöbetinin ise devam etmesi belgesele konu oldu. İhlas Haber Ajansı (İHA) evlatları için HDP ve PKK'ya karşı direnen ailelerin belgeselini çekti.

FOTOĞRAF 29
PKK'nın kaçırdığı çocuklarına kavuşmak için bekliyorlar: Evlat nöbetinde bir yıl geride kaldı
Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan oğlunun geri getirilmesi için HDP binası önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar, Türkiye'nin gündemine oturmuştu. Hacire Ana'dan güç alan ve aynı kaderi paylaşan aileler, 'evladımı istiyorum' diyerek eyleme başlamıştı. 3 Eylül günü bir aileyle başlayan eylem, şimdilerde 143 ailenin katılımıyla devam ediyor. Örgüt tarafından kaçırılan çocuklarını geri almak için başlatılan eylemde bir yıl geride kaldı. Aileler çocuklarına kavuşma ümidiyle bekleyişini sürdürüyor.