Sokağa çıkma kısıtlamasından önce vatandaşlar pazara akın etti

Samsun’da vatandaşlar tüm Türkiye'de uygulanacak olan 2 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde pazarlara akın etti. Kısıtlama günlerinin gözdesi meyve alışverişi oldu.

Haber Merkezi İHA
Sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı semt pazarları bir gün erken kuruldu.

Tüm Türkiye’de hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesi semt pazarları bir gün erken kuruldu. Vatandaşlar evde geçirecekleri günler için alışverişlerini yapmak üzere pazara geldiler.

Vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını dile getiren esnaf işlerinde yoğunluk yaşandığını belirtti. Özellikle portakalın çok satıldığını dile getirdiler.

Tedbirlerle ilk gün

Pazarda mandalina 3 buçuk TL, elma 5 TL, portakal 6 TL, nar 6 TL, ayva 6 TL, muz 10 TL, biber 10 TL, domates 5 TL, çeri domates 10 TL, salata 4 TL fiyatlarından bulunabildi.

FOTOĞRAF 13
Hafta sonu sokağa çıkma yasağıyla ilgili merak edilen tüm detaylar : Markete, fırına, bakkala gidilebilecek mi?
Koronavirüs salgınında son haftalarda artan vaka sayılarının ardından yeni önlemler hayata geçirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta Kabine Toplantısı'nın ardından yeni tedbirleri açıklamış, İçişleri Bakanlığı ise koronavirüs önlemlerinin detaylarını içeren genelgeyi 81 ile göndermişti. Koronavirüsle mücadeleye yönelik alınan tedbirler kapsamında hafta için sokağa çıkma yasağı her gün 21.00'da başlayıp sonraki gün 05.00'da sona erecek. Hafta sonu yasağı ise cuma günü (bugün) 21.00'de başlayıp pazartesi sabahı 05.00'e kadar yürürlükte kalacak. Cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında açık kalacak, belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak. İşte hafta sonu uygulanacak yasakla ilgili tüm detaylar...