Sıcak hava dalgası geliyor: 35 dereceyi bulacak

Yaz mevsimi geç de olsa yavaş yavaş geliyor. Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. Bazı illerde sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükselmesi beklenirken, bazı iller ise sıcaklık mevsim normallerinde olsa dahi yağışlı geçecek. Bugün ise 14 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Haber Merkezi Diğer
Foto/arşiv

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Balıkesir, Bilecik ve Bolu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Yağışların, İç Anadolu'nun kuzeyi, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.


Yerel kuvvetli yağış uyarısı


Yağışların, İç Anadolu'nun kuzeyi, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Afyonkarahisar, Ankara, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Sivas, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı.



MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla güneyi yer yer çok bulutlu, Bilecik ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. EGE


Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.


AKDENİZ


Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Isparta çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.


İÇ ANADOLU


Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bölgenin kuzeyinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.


BATI KARADENİZ


Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ


Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.


ORTA ve DOĞU KARADENİZ


Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.


GÜNEYDOĞU ANADOLU


Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



Sıcak hava dalgası geliyor


Meteoroloji'nin yeni paylaştığı orta ve uzun vadeli haritasına göre yağışların devam etmesi beklenirken, 7 Haziran tarihine gelindiğinde Türkiye geneli yağmur görüntüsünün yerini daha çok güneşli bir havaya bıraktığı görülüyor.



Üsküdar-Çekmeköy metrosunda arıza: Seferler gerçekleştirilemiyor

İstanbul Valiliği'den Gezi olaylarının yıl dönümü eylemleri ile ilgili açıklama: 59 gözaltı var