Sınıra Huzur Hattı kurulsun

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada terör saldırılarına sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Irak'ın kuzeyindeki dağlık bölgeyi içine alacak şekilde, bu ülkeyle koordineli, süresi belirlenmiş ve derinliğine 60 km’ye kadar inen buradan Hatay'a kadar uzanacak 'Türkiye'nin Güvenlik ve Geleceği İçin Huzur Hattı' kurulmalı, bu hattın içine sinek bile sokulmamalıdır” dedi.

Mehmet Güney
Devlet Bahçeli.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak’ın kuzeyine 60 kilometre derinlikte ‘huzur hattı’ kurulmasını önerdi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuşan Bahçeli, Beyaz Saray’ı ağır bir şekilde eleştirdi. “ABD sözde müttefik bir ülkedir” diyen Bahçeli, sözlerine şöyle sürdürdü: “Ancak Türkiye’ye karşı yapmadığı kötülük, oynamadığı oyun, tezgahlamadığı saldırı, saçmadığı nifak son 74 yıldır neredeyse kalmamıştır. Bugün ABD’yi sorgulamak demek bir yönüyle terörizmi sorgulamak demektir. FETÖ’nün, DEAŞ’ın, PKK’nın, YPG’nin, devşirilmiş siyasetçilerin ve kimliksiz sivil toplum kuruluşlarının sahipleri açık açık söylüyorum, Brüksel-Washington hattındadır. Artık yetti diyoruz, artık yeter diyoruz, gözümüzün içine baka baka sırtımıza hançer yemeye sabır ve tahammülümüzün kalmadığını cümle aleme haykırıyoruz.”

TERÖR GAZZE NEDENİYLE

“İsrail’in Gazze soykırımına karşı insanlığın yanında duran Türkiye’ye karşı cevap terör kanalından verilmektedir. Lütfen dikkat buyurunuz, 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail saldırılarına eşzamanlı olarak Türkiye’ye yönelik terör kartı devreye sokulmuş, o günden bugüne 31 vatan evladı şehit edilmiştir.”

SİNEK BİLE SOKULMASIN

“Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan güvenlik toplantısında alınan kararları desteklemekle birlikte, Irak’ın kuzeyindeki dağlık bölgeyi içine alacak şekilde, bu ülkeyle koordineli ve karşılıklı uzlaşmayla, süresi belirlenmiş ve derinliğine 60 kilometreye kadar inen, buradan Hatay’a kadar uzanacak ‘Türkiye’nin Güvenlik ve Geleceği İçin Huzur Hattı’ kurulmalı, bu hattın içine sinek bile sokulmamalıdır.”

CHP’nin istikameti hepten şaştı

Bugüne kadar 165 belediye başkan adayını belirleyip ilan ettiklerini belirten Bahçeli, diğer partilerin de belediye başkan adaylarını açıkladığını hatırlattı. CHP’de işlerin sarpa sardığını, belediye başkan adaylarının tespitinde kriz ve karışıklığın bastırılamaz şekilde gün yüzüne çıktığını ifade eden Bahçeli, “İçeriden demlenen, dışarıdan yemlenen CHP yönetimi akli, fikri ve siyasi melekelerini kaybetmekle kalmamış, istikametini hepten şaşırmıştır. Terör ve bölücülük mağduru milletimizin güçlü iradesi, demlenmiş CHP’den hesap sormaya yeterlidir” dedi.

5 YILLIK FETRET DEVRİ BİTECEK

31 Mart’ta İstanbul’un muradına kavuşacağını belirten Bahçeli, “Mevsimlik belediye başkanlığı yapan, boş zamanlarında belediyeye uğrayan, bunun dışında her taşın altından çıkan, politikada ayak oyunlarıyla meşgul olan şahsa İstanbullu kardeşlerimin son yapacağı, tezkeresini eline tutuşturup Saraçhane’den yollamaktır. Sonrasında nereye gidiyorsa gitmeli, bir daha da İstanbul’un yıllarını çalmaya cüret etmemeli. Cumhur İttifakı’nın ortak iradesiyle yerel yönetimlerdeki ölü toprağını kaldırıp son beş yıllık fetret devrine son vereceğiz” diye konuştu.

GÜNDEM
Devlet Bahçeli: İsrail ve ABD akıttıkları kanların hesabını mutlaka verecek

GÜNDEM
Devlet Bahçeli: Türkiye'ye karşı İsrail saldırılarıyla eş zamanlı olarak terör kartı devreye sokuldu

GÜNDEM
Bahçeli'den hain saldırıya sert tepki: Hesabı mahşere bırakılmayacak