Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik öngören düzenleme için AK Parti kurmayları Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı yetkilileri ile mesaisini sürdürüyor.
ÖRNEKLER MASADA
Mevcut mevzuattaki boşlukların giderilmesi ve katı kurallar getirilmesi öngörülen çalışmada Avrupa örnekleri de dikkate alınıyor. Hollanda, Fransa, Almanya gibi ülkelerin soruna ilişkin uygulamaları gözden geçirildi. Bu ülkelerde evde hayvan besleyenler vergi vermek, belli türler için eğitim almak zorunda. Satın alma, sahiplenmeden vazgeçerek canlıları sokağa bırakmaya karşı para cezalarının artırılması, belediyeler arasında topladıkları hayvanları diğerinin bölgesine bırakma gibi kolaycılığın önüne geçilmesi hedefleniyor.
Kısırlaştırma ve aşılama şart
Türkiye, geçtiğimiz aylarda ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından ‘Köpek Kuduzu Açısından Yüksek Riskli Ülkeler’ listesine alındı. Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı haritaya göre ise Türkiye en yüksek kuduz riskli ülkelerden birisi.
AŞILANMA YETERSİZ KALDI
Eskişehir’de veterinerlik yapan Tuğçe Kara, Türkiye’de kuduz hastalığının tamamen temizlenmediğini söyledi. Halen kuduz vakalarının görüldüğünü ifade eden Kara, “Sokak hayvanlarının aşılaması yetersiz kaldı. Bu belediyelere düşen bir sorumluluk. Sokak hayvanlarına her sene düzenli olarak kuduz aşısı yapılması gerekiyor” dedi. Kara sokakta bulunan hayvanları kısırlaştırmanın ve popülasyonu azaltmanın en temel gereklerinden biri olduğunu belirtti.
Ağına takılan balık cüssesiyle şoke etti: Tam 8,5 kilogram ağırlığında
Alg patlaması yaşandı: Ardahan’da Çıldır Gölü yeşil renge büründü
Öğretmenim canım benim
Arnavutluk'a Maarif Kampüsü
Ankara'da başıboş köpekler dehşet saçtı: 50’den fazla küçükbaş hayvan telef oldu
Minik Emir’i ısırarak ölümüne neden olmuştu: Köpeğin sahibine verilen ceza belli oldu
Pitbullu cani dehşet saçmıştı: Saldırgan gözaltına alındı