Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Savcılıklar yangınların sebeplerini çok yönlü olarak inceliyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin dört bir yanında çıkan orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tüm kurumlarımız eşgüdüm halinde yoğun bir mücadele veriyor. Savcılıklar yangınların sebeplerini çok yönlü olarak inceliyor." dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Başta Antalya, Muğla, Adana, Kilis olmak üzere yurdun birçok noktasında orman yangını çıktı.

"Milli bir felaket"

Acı gelişmelere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaşananları milli bir felaket olarak nitelendirdi.

"Eşgüdüm halinde yoğun bir mücadele veriliyor"

Twitter hesabından paylaşım yapan Kalın, tüm kurumların eşgüdüm halinde yoğun bir mücadele verdiğini ifade etti.

Kalın'ın açıklamaları şöyle:

"Savcılıklar yangınların sebeplerini çok yönlü olarak inceliyor.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Çalışmalar aralıksız devam edecek."

Manavgat'taki yangında ineğinin yandığını düşünen yaşlı kadın fenalık geçirdi
Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan yangının sıçradığı mahallede yaşayan vatandaşlar canlarını zor kurtardı. Bazı vatandaşlar, kurtarabildikleri hayvanlarını alarak bölgeden uzaklaştı. Mahalleyi boşaltma çabaları hızla sürerken ineğinin yandığını düşünen yaşlı bir kadın düşerek fenalık geçirdi. Yaşlı kadını çevredeki vatandaşlar su vererek kendine getirdi. Vatandaşlar daha sonra kadını arabalarına alarak bölgeden uzaklaştırdı.

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı'dan yangınlara ilişkin flaş açıklama: Devlet Yunan-PKK terörüyle karşı karşıya
TVNET canlı yayınına konuk olan Emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Anadolu'nun pek çok şehrinde çıkan yangınlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yangınların rastlantı veya ihmal sonucu çıkmadığını dile getiren Yaycı, 'Burada bir kasıt var. Devlet ciddi bir Yunan-PKK terörüyle karşı karşıyadır.' şeklinde konuştu.

Herkes birlik oldu: Marmaris'te vatandaşlar yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor
Marmaris'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Bölgedeki vatandaşlar, yangın söndürme çalışmalarında itfaiye ekiplerine destek oldu.

Marmaris'teki yangın yerleşim birimlerine yaklaştı: Dehşete düşüren görüntüler
Muğla'nın Marmaris ilçesinde farklı noktalarda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Yerleşim birimlerine yaklaşan yangınla hem havadan hem de karadan mücadele sürüyor. Vatandaşların da destek verdiği yangınla mücadele çalışmaları kameralara yansıdı.