Sürücülerin korkulu rüyası haline gelmişti: Arnavutköy'deki 'uçuran kasis'e yeni düzenleme

İstanbul Arnavutköy'de çok sayıda trafik kazasının yaşandığı Egemen Caddesi'ne kazaları önlemek için yapılan kasis sürücülere zor anlar yaşattı. Sürücülerin görmekte zorlandığı ve yüksekliği nedeniyle araçlarına hasar verdiği kasis için yeniden düzenleme çalışması başladı.

Haber Merkezi DHA
Kasisin yapıldığı günden beri çok sayıda trafik kazasına neden olduğu öğrenildi.

Arnavutköy Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan ve ilçe merkezine girmeden İstanbul Havalimanına bağlanabilmeyi sağlayan Egemen Caddesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce hizmete açıldı.

Caddedeki trafik ışıklarının yanlış yere koyulduğunu ve sürücülerin trafik ışıklarını geç fark ettikleri için sürekli kazaların yaşandığını iddia eden mahalle muhtarı ve sakinleri yaşanan kazalardan dolayı tepki gösterdi ve yetkililerin önlem almalarını istedi.


Mahalle muhtarının onlarca kaza yaşandığını söylediği Egemen Caddesi'ne sürücüleri yavaşlatmak için kasis yapıldı. Ancak karanlık caddede kasisi fark etmeyen sürücüler zor anlar yaşadı.


"BURAYA ACİLEN BİR MOBESE VE ÜST GEÇİT İSTİYORUZ"


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sürücülerin görmekte zorlandığı kasisin yüksekliğini tıraşladı, yolun aşağı kısmına da bir kasis daha yapmaya başladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Arnavutköy Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Ercan İka, "Bir hafta önce kasis yapıldı ama biraz yüksek geldi. Sürücüler göremiyordu. Şimdi bir kasis daha yaptırıyoruz. İnşallah bu yapılan kasislerden sonra kazaların büyük bir kısmını önleyeceğiz. Bir de buradan yetkililere sesleniyorum. Buraya acilen bir MOBESE ve üst geçit istiyoruz. Öğrenciler çıktığı zaman üstgeçidi kullanırlar. Yukarıdaki kasisin üstünü biraz tıraşlayacaklar buraya da alçak bir tane set yapacaklar." dedi.

FOTOĞRAF 8
Arnavutköy'de uçuran kasis sürücüleri çileden çıkarıyor
Arnavutköy'de açıldığı günden beri çok sayıda trafik kazasının yaşandığı Egemen Caddesi'ne yapılan kasis sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kasisi fark etmeyen sürücülerin kullandığı araçlar adeta havalandı. Sürücüleri, mahallenin gençleri uyarmaya çalıştı.

FOTOĞRAF 7
Kavşak değil 'korku tüneli' mahallelinin kabusu haline geldi: 7 ayda 79 kaza yaşandı
Arnavutköy'de açılışı 7 ay önce yapılan ve defalarca meydana gelen kazalar nedeniyle adeta mahalle sakinlerinin korkusu haline gelen Egemen Caddesi'ndeki kavşakta 79. kaza yaşandı. Kazada bir hafriyat kamyonu ile hafif ticari araç çarpıştı. Hafif ticari araç içerisinde sıkışarak ağır yalanan sürücü, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılarak ambulansla hastaneye kaldırılırken, mahalle muhtarı Ercan İka, sürekli kazaların yaşandığı kavşakla ilgili bir an evvel çözüm bulunmasını istedi.