TBMM Başkanı Şentop'tan telefonunu çekiçle kıran CHP'li Burak Erbay'a tepki: Kürsüler şov yeri değil

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP'li Burak Erbay’ın sosyal medya yasasına tepki olarak Meclis'te telefonunu çekiçle kırmasına tepki gösteren Şentop, "Bu tür eylemler hoş değil. Meclis şov yeri değil. Herkes kendi görüşlerini ifade edebilir bu tür arayışlar içerisine girmek yanlış" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
​TBMM Başkanı Mustafa Şentop

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay'ın sosyal medya yasasını protesto etmek için TBMM kürsüsünde çekiçle telefonunu kırmasını eleştiren Şentop, "Üstü aranması gibi bir şey söz konusu değil. Gerekli sorumluluk içinde hareket etmeleri gerekiyor. Bunun da tazmini talep edilir. Bu tür eylemler hoş değil. Meclis şov yeri değil. Herkes kendi görüşlerini ifade edebilir bu tür arayışlar içerisine girmek yanlış" dedi.

CHP'li Burak Erbay’dan sosyal medya yasasına ilginç protesto: Kürsüde çekiçle telefonunu parçaladı

Başörtüsü için anayasa değişikliği

Başörtüsüne anayasal düzenlemesiyle ilgili de konuşan Şentop şunları söyledi: "Hukuki düzenleme yapılmadan sorun olmaktan çıkmıştı. Bana göre şahsen herhangi bir düzenlemeye gerek yok. Ancak bazı tartışmalar ortaya çıkınca bunun kanunla yapılması doğru değil. Bu bakımdan daha güvenceli olan anayasal güvence altına alınması daha doğru" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi