Afrin’de iki bacağını kaybeden gazi dünyaevine girdi

Zeytin Dalı Harekatı’nda patlama sonucu iki bacağını kaybederek gazi olan Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Hasan Çeçen, dünyaevine girdi.

Haber Merkezi İHA
Protez bacakları ile tekrar hayata tutunan Çeçen, dünyaevine girdi.


Afrin’de 2018 yılında düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda teröristlerin yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Hasan Çeçen, iki bacağını kaybetti. Yaralandıktan sonra GATA’da yaklaşık 1 yıl tedavi gören gazi Çeçen’e protez bacak takıldı.

Protez bacakları ile tekrar hayata tutunan Çeçen, dünyaevine girdi. Turhal’da düzenlenen düğün töreninde çift salona Türk Bayrağı ile giriş yaptı. Gazi Çeçen, hayatını birleştirdiği Seda Nur Karaçam’a Türk Bayrağı ile birlikte Kur’an-ı Kerim takdim etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çiçeği burnunda çifti telefonla görüntülü arayarak tebrik etti.

Yine gidip çarpışırız

Genç çiftin nikah şahitliğini AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, AK Parti Tokat İl Başkanı Cüneyt Aldemir ile Turhal Belediye Başkanı İlker Bekler yaptı.

FOTOĞRAF 10
Pençe-Şimşek operasyonunda sağ kol ve bacağını kaybetti: Gazi uzman çavuş hastanede evlendi
Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Şimşek Harekatı kapsamında bölgede görevini sürdürdüğü esnada bölücü terör örgütü mensuplarınca döşenen EYP'nin patlaması sonucu sağ kolu ve sağ bacağını kaybederek gazi olan, Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yüzer, nişanlısı Funda Nur Baykuş ile tedavi gördüğü hastanede dünya evine girdi. “Gazilik bir şereftir, Allah bana bunu nasip etti" diyen uzman çavuş, "Beni hayata bağlayan, nişanlım oldu. Uzun zamandır bugünü bekliyordum" ifadelerini kullandı. Çok heyecanlı olduğunu belirten funda Nur Baykuş ise ''Beraber el ele dönmek istedik. Gazi eşi olmak çok gurur verici bir şey. Yaşaması benim için bir mucize oldu. Nasıl anlatabilirim ki o anı? Çok zorlu bir süreçti'' diye konuştu.