Topuz oranın sahibi gibiydi

Casusluk suçlaması yöneltilen ABD İstanbul Başkonsolosluk irtibat görevlisi Metin Topuz’un yargılandığı davanın ikinci duruşmasında gizli tanık Yavuz ifade verdi. Yavuz, Topuz’un 17/25 Aralık operasyonları öncesinde Mali Şube’ye çok rahat bir şekilde geldiğini belirterek “Metin Topuz, bir tercüman gibi değil de oranın sahibi gibiydi” dedi.

M. Sait Özkan Yeni Şafak
Metin Topuz

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Metin Topuz getirildi. Duruşmayı, ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis ile bazı yabancı gazeteciler de izledi. Duruşmada gizli tanık Yavuz’un, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla yüzü görülmeyecek şekilde görüntü bozularak ifadesi alındı. Kendisi de Mali Şubede görevli olduğu sırada Metin Topuz’un yanındaki yabancılarla şubeye geldiğini, 17/25 Aralık operasyonları öncesinde Topuz’un çok rahat bir şekilde şubeye girdiğini, Yakup Saygılı’nın kendisini karşıladığını ve buna ilişkin kamera kayıtları olduğunu söyledi.

BERABER FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞLER

Gizli tanık Yavuz, Yakup Saygılı’nın kaybolan tabletiyle ilgili seyahatinde de Metin Topuz’un bulunduğunu, Topuz’un şube müdürü ve yardımcıları ile ilişkisinin son derece yakın olduğunu belirtti. Gizli tanık ayrıca Saygılı’nın bilgisayarında Metin Topuz’la Yakup Saygılı’nın birlikte çekilmiş fotoğrafını gördüğünü de mahkemeyle paylaştı.

BİZİM DEA İLE ALAKAMIZ YOKTUR

Gizli tanık ‘Yavuz’ ifadesinde, “Mali Şube’ye gelen ziyaretçiler ben geldim görüşmek istiyorum deyip hemen görüşemez. Emniyet personeli dahil buraya girmek sıkıntılıdır. Metin Topuz şubeye girerken çok rahat giriyor. Yakup Saygılı karşılıyor. Görüntüler de de var. Uyuşturucuyla mücadele birimidir DEA. Mali Şube ise uyuşturucuya bakmaz. Bizim DEA ile hiçbir alakamız yok” dedi. Mahkeme Başkanı Cem Karaca, gizli tanık ‘Yavuz’a ‘Mali Şube ile DEA’nın ortak operasyon soruşturma yürüttüğünü duydun mu’ sorusunu yöneltti..

SAYGILI KİMSEYLE KONUŞMAZDI

Gizli tanık bu soruya, ‘Şahit olduğum böyle bir durum olmadı’ cevabını verdi. Yakup Saygılı’nın herkesle görüşen bir isim olmadığına dikkat çeken gizli tanık, “Odasına herkesi almazdı. Çalışma tarzı itibariyle herkesle konuşmazdı” dedi.

TERCÜMAN GİBİ DEĞİLDİ

Mali Şube Müdürlüğü’nun uyuşturucu konularına bakmadığını da belirten gizlik tanık, Yakup Saygılı’nın herkesle görüşmediğini, ancak Metin Topuz’a ihtimam gösterdiğini söyledi. Gizli tanık Yavuz, “Metin Topuz, bir tercüman gibi değil de oranın sahibi gibiydi. Bu benim kendi değerlendirmem” dedi.

  • ABD basını beraat verdi!
  • Amerikan medyası FETÖ bağlantısı iddiasıyla yargılanan Amerikan konsolosluğu çalışanı Metin Topuz’u yazdıklarıyla adeta akladı. Voice of America (Amerika’nın Sesi), Topuz’u ‘çevirmenlik yapmakla suçlanıyormuş’ gibi gösterirken, Bloomberg ise papaz Brunson’u hatırlatarak tehdit etti. Dava sürecini Erdoğan’a muhalefete bağlayan İngiltere merkezli Reuters ise Topuz’un mahkemede ağlamasına odaklanarak ajitasyon yaptı.

Kahpe FETÖ deyip ağladı