Ulaşıma kar engeli: Anadolu Otoyolu ve Bolu Dağı geçişi

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine, D-100 karayolu ise tüm araçlara kapatıldı. Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılana açıklamada, "Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine kapatılmıştır. Devlet Yolu Bolu Dağı Geçişi ise tüm araçlar için trafiğe kapatılmıştır." denildi.

Haber Merkezi Diğer
Anadolu Otoyolu Bolu Dağı geçişi TIR trafiğine, D-100 karayolu ise tüm araçlara kapatıldı.

Bolu’da geçtiğimiz haftadan itibaren etkili olan kar yağışı şiddetini artırarak devam ediyor. Kar yağışının etkili olduğu D100 karayolu ve TEM Otoyolu’nda kar küreme ve tuzlama araçları yolları açık tutabilmek için aralıksız olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Araçlar alternatif güzergahlara yönlendiriliyor

Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücülerin zor anlar yaşadığı D100 karayolu Bolu Dağı güzergahının İstanbul ve Ankara yönleri tüm araçların geçişine kapatıldı. Araçlar trafik ekipleri tarafından kurulan uygulama noktalarından otoyola yönlendiriliyor.

İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek?

FOTOĞRAF 14
TEM'de zincirleme kaza: 30 araç birbirine girdi
Düzce'de TEM Otoyolu Gölyaka gişeler mevkiinde bir TIR'ın kayması sonucu meydana gelen zincirleme kazada 30 araç çarpıştı. Kazada çok sayıda kişi yaralanırken İstanbul yönü trafiğe kapandı.

FOTOĞRAF 15
Karayolları Genel Müdürlüğü açıkladı: İşte kar nedeniyle kapalı olan 14 karayolu
Türkiye'yi etkisi altına alan yoğun kar ve tipi hayatı olumsuz etkilerken ulaşımda da aksamalara yol açıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle aralarında Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun da bulunduğu bazı bölgelerde yolların ulaşıma kapatıldığını duyurdu.