Yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz kredi desteği: Aile ve Gençlik Fonu hazırlıklarında sona yaklaşıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Göktaş, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredinin verileceği Aile ve Gençlik Fonu’na ilişkin, “Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık” dedi. Göktaş, fonun usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.

Resul Ekrem Şahan
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Aile ve Gençlik Fonu’na” ilişkin Göktaş, “Bakanlık olarak başvuru sürecine dair arka plan çalışmalarını ve hazırlıklarını tamamladık” dedi. Göktaş, fonun usul ve esaslarının belirlenmesine yönelik Hazine ve Maliye Bakanlığının yönetmelik hazırlıklarının sürdüğünü aktardı.

Programa ilişkin bilgi veren Göktaş, “Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız” ifadelerini kullandı.

Genç girişimcilere destek

Kendi işini kurmak isteyen gençlerin girişimlerine ve projelerine destek olacaklarını ifade eden Göktaş, “Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinden başlatacağız. İlerleyen süreçte ise tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız” dedi.

Dört dakikada yardım

Sosyal yardımlardan faydalananların yüzde 82’sinin çalışamayacak durumda olan vatandaşların oluşturduğuna dikkati çeken Göktaş, “Afet ve acil durumların ortaya çıkardığı olumsuz etkileri azaltmayı amaçlayan tek seferlik yardımlar da bu rakamın içinde yer alıyor. Yardım talepleri 4 dakika içerisinde sistem üzerinden bize ulaşıyor. Daha önce bu süre 30 günü buluyordu” dedi.

ÖZGÜN
Yeni evli çiftlere 2 yıl geri ödemesiz evlilik kredisi için başvurular ne zaman başlayacak? 150 bin TL faizsiz evlilik kredisinde son gelişmeler...

ÖZGÜN
Yeni evleneceklere 150 bin TL kredi imkanı: Faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı, ne zaman?

EKONOMİ
Önce nikah sonra kredi: Aile ve Gençlik Fonu'nun detayları belli oldu