Yeni Şafak’ın çağrısı sonrası Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Çulhaoğlu: ‘Karavancılar yolda’

Güneydoğu’da meydana gelen afet sonrası Yeni Şafak’ın ‘Karavancılar deprem bölgesine’ çağrısı karşılıksız kalmadı. Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Genel Başkanı Mehmet Metanet Çulhaoğlu, karavancıların bölgeye ulaşmak üzere yola çıktıklarını söyledi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Genel Başkanı Mehmet Metanet Çulhaoğlu deprem bölgesi Osmaniye'de Yeni Şafak'a konuştu

Türkiye’nin tek yürek olduğu, derinden etkilendiği deprem afetinin ardından şehir merkezleri başta olmak üzere ilçelerde ve köylerde büyük hasar meydana geldi. Yeni Şafak olarak sorumlu habercilik adına Türkiye’deki 220 bini aşkın karavan sahibine "Yola çıkın ve evleri yıkılan vatandaşları karavanlarınıza alın" çağrısında bulunduk.

Çağrımız çok kısa sürede karşılık buldu, sosyal medyada ekipleşen karavancılar haberimizi kendi hesaplarında paylaştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgeye 500 karavanın gittiğini söyledi.


Yeni Şafak’ın çağrısı sonrası Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Çulhaoğlu: Karavanlar yolda


Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Genel Başkanı ve İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu ise Osmaniye'de Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, karavancıların çoğunun yola çıktığını, bir kısmının da bölgeye ulaştığını bildirdi.


Başkan Çulhaoğlu, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileğini ilettikten sonra, “Ben Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Genel Başkanı olarak iki gündür deprem bölgelerinde geziyorum ve vatandaşlarımızın durumu gerçekten çok vahim durumda olduğunu bizzat müşahede etmiş bulunuyorum. Ben bütün karavancı dostlarımın buradaki yardıma muhtaç olan kardeşlerimiz için bir sıcak yuva, bir sıcak çay, kahve, çorba içmelerine yardımcı olabilmek için onlara destek verebilmek için tüm doğa dostu, insan sevgisiyle dolu, karavancı kardeşlerimi bu bölgelere davet ediyorum. Özellikle Adana, Osmaniye, Hatay ve Maraş bölgelerinde durum gerçekten içler acısı. Ben çağrımın cevap bulacağını yürekten inanarak söylüyorum bunu çünkü şu anda müşahede ettiğim kadarıyla karavancı dostlarımın birçoğu yollarda bu bölgelere gelmek üzere ve gelenler de var. Onlara teşekkür ediyorum. Bu çağrımın karşılıklı bulacağına da inanarak bütün arkadaşlarımı tekrar bu bölgeye davet ediyorum ve sizlere de aracı olduğunuz için teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.


Karavancılar deprem bölgesine

Deprem bölgesine yeni karavanlar bekleniyor: 500 karavan yola çıktı ancak ihtiyaç devam ediyor