Yoldan geçen vatandaşlar buldu: İstanbul'da iguana paniği

Son günlerde İstanbul'da bulunan iguanaların son durağı Çatalca oldu. Kabakça mahallesinde yol kenarında korkarak tel örgüye tırmanan iguana vatandaşlar tarafından bulundu. Hayvan, ihbar üzerine bölgeye gelen Orman Bakanlığı ekipleri tarafından koruma altına alındı.

Haber Merkezi İHA
Dev iguana koruma altına alındı.

Çatalca’nın Kabakça Mahallesi’nde şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Yolda seyir haldeyken 112’de sağlık görevlisi olarak görev yapan Recep Özer, dev bir iguana fark etti.

Üsküdar'da 125 santim uzunluğunda iguana bulunu: Nat Geo Üsküdar!

Hayvan, ihbar üzerine bölgeye gelen Orman Bakanlığı ekipleri tarafından koruma altına alındı. İguananın bakılan evden korkarak kaçtığı düşünülüyor.

Taksicinin iguana paniği: Karşısında görünce timsah zannetti
Yalova'daki bir taksi durağına giren iguana itfaiye ekipleri tarafından yakalandı. Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki bir taksi durağında çalışan Suat Üzülmez, durakta iguana olduğunu fark ederek durumu itfaiyeye bildirdi. Bunun üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri hayvanı yakaladı. Üzülmez, gazetecilere, durakta su içtiği sırada iguana gördüğünü belirterek 'Dışarı çıkıp itfaiyeye haber verdim. Timsah gibiydi şekli korktum. Belgesellerden tanıyorduk ama ismini bilmiyorum. İlk gördüğümde çok korktum. Yine de korkum devam ediyor' ifadesini kullandı.