Aylık gezi kültürü dergisi Skyroad çıktı

Albayrak Medya tarafından hazırlanan Havabüs yolcularının keyifli yol arkadaşı Skyroad, Mart sayısında 2017 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Kazakistan’ın Türkistan şehrini kapağına taşıdı. Bu ay dergide Sirkeci Garı ve Paris'in ve dünyanın ünlü kafesi Cafe de la Paris gibi mekanlar da tanıtılıyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bu sayıda farklı coğrafyalarda ilginç hikayeler de Skyroad sayfalarına taşıyor.
Albayrak Medya, Diyalog Dergi Yayıncılığı AŞ tarafından Havabüs yolcularına özel hazırlanan Skyroad dergisinin Mart sayısında, Türkistan, Delhi, Tromso, Roma gibi dünyanın ilgi çekici şehirleri yer alıyor. Ay boyunca Havabüs yolcularıyla buluşacak dergide, İstanbul'un önemli mekanlarından Sirkeci Garı ve Paris'in ve dünyanın ünlü kafesi Cafe de la Paris gibi mekanlar da tanıtılıyor.

Derginin röportaj bölümlerinde ise, yeni albümüyle dinleyicilerle buluşan Aşkın Nur Yengi, çağdaş fantastik resmin dünyaca ünlü ismi Türk ressam Erol Deneç, RAP müziğinin yeni yıldızı Yener Çevik, Türk halk müziğinin güçlü sesi Orhan Hakalmaz ve Taşra Kabare'nin kurucuları, sinema-TV oyuncuları Cemal Toktaş ve Nergis Öztürk keyifli sohbetleriyle okuyucularla buluşuyor.

Bu sayıda farklı coğrafyalarda ilginç hikayeler de Skyroad sayfalarına taşıyor. Arjantinli ünlü graffiti sanatçısı Diego Roa, dünya graffiti sanatçılarına ilham veren “Mavi Çocuk" tasarımının hikayesini Skyroad okuyucularıyla paylaşıyor.Teknoloji, müzik, kitap, sinema, bulmaca, yemek ve editöryal birçok konuyla yine dolu dolu hazırlanan ve Havabüs koltuklarında yolcularını bekleyen dergi, dergi meraklıları tarafından da Havabüs kalkış noktalarından ücretsiz temin edilebilir.

Genel Yayın Yönetmeni Saliha Özdemir'in Mart 2017 sunuş metni:

Baharın şarkısına kulak ver

Bahar kapıda. Uyanış ve yenilenme de öyle. Yer, gök ve içindekiler, en sevdiği şarkıyı söylemek üzere içine taptaze nefesler çeken büyüleyici bir şarkıcının neşvesini taşıyor. Yüzünü doğaya dö- nenler, gökyüzüne bakanlar onun bu tatlı heyeca- nına eşlik etmeye başladı bile. Elbette biz de öyle.

Bu sayı, 21 Mart'ta dünyanın birçok yerinde yapılacak Nevruz kutlamalarıyla yine rengarenk görüntülere sahne olacak Türkistan şehrini taşı- dık kapağımıza. 2017 yılının Türk Dünyası Kül- tür Başkenti seçilen şehir, “Pir-i Türkistan" Hoca Ahmet Yesevi'nin memleketi olması ve geçmişte İpek Yolu'nun önemli duraklarından sayılması sebebiyle de kendi tarihinin, hikayesinin peşinde olanlar için önemli bir yer. Yolculuğu ömründe bir kez gerçekten tatmış olanlar bilir ki, insan ne- reye giderse gitsin evini de daima yanında taşır Türkistan da bizim ortak evlerimizden biri.

Her ay sizlere belki daha önce gidip gördü- ğünüz belki de bir gün gideceğiniz şehirleri hatırlatarak hepsi birbirinden eşsiz dünya kentleriyle ilgili küçük ipuçları vermeye çalışıyoruz. İster uzun sürsün ister kısa, yolculuğun sadece iş, ziyaret, tarih ya da mimariden ibaret olmadığını bilenler olarak, sizlere hayata dair rengarenk sayfalar sunuyoruz. Bu yolculuğunuza da, dünyanın önemli ressamları arasında anılan Türk ressam Erol Deneç, 1990'lardan bugüne hayat hikaye- mize sesiyle imzasını atan Aşkın Nur Yengi, bir dizide başlayan tanışıklıklarını evliliğe ve tiyatro aşkına taşıyan Nergis Öztürk ve Cemal Toktaş ve özellikle gençlerin çok sevdiği rap şarkıcısı Yener Çevik zengin sohbetleriyle eşlik ediyor size.

Yeryüzünün en neşeli şarkısının usul usul kulaklarımıza çalınmaya başladığı şu günlerde hepinize bahar kokulu yolculuklar diliyoruz. Nice buluşmalara, nice kavuşmalara, nice baharlara.