Aysun'un azim dolu hikayesi ödül aldı

Osmaniye'de, bebekken geçirdiği havale nedeniyle yürüyemeyen, kollarını kısmen kullanabilen 20 yaşındaki Aysun Zan'ın sabrı ve hayata pozitif bakışı, eğitim gördüğü lisedeki öğretmenleri tarafından hikayeleştirildi. Hikayesiyle 7. Türkiye Değer Ödülleri Yarışması'nda ikinciliğe layık görülen Aysun Zan, "Benim bu projeden haberim yoktu. Derece almasına çok sevindim. Hayatımın hikayesini başkasının ağzından okumak çok farklı bir duygu" dedi.

Haber Merkezi AA
Aysun Zan, engeli nedeniyle geç başladığı okul hayatında başarılı olmak için büyük çaba harcıyor.

Emekli tır şoförü ile ev hanımı çiftin beş çocuğundan en küçüğü olan Aysun Zan, henüz 6 aylıkken uykusunda havale geçirdi. Bu nedenle bacakları tutmayan Aysun Zan, kollarını ise yıllardır gördüğü tedavilerin ardından kısmen kullanabilmeye başladı. Engeli nedeniyle geç başladığı okul hayatında başarılı olmak için büyük çaba harcayan Aysun Zan, Necmettin Erbakan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine devam ediyor. Okuluna gitmek için her sabah erken uyanan Aysun Zan, annesi Mesude Zan'ın yardımıyla kahvaltısını yapıp, okula hazırlanıyor.

Umudun ve Direnişin Öyküsü

Akülü sandalyesiyle okuluna tek başına giden Zan, yaşadığı zorluklara rağmen yüzünden gülümsemesini hiç eksik etmiyor. Fizik tedaviye gittiği günler hariç hiç devamsızlık yapmayan Aysun'a okulda öğretmenleri ve arkadaşları yardımcı oluyor. Aysun'un gösterdiği sabrı ve her şeye rağmen hayata gülümseyebilmesini gören öğretmenleri onun yaşadıklarını "Umudun ve Direnişin Öyküsü" başlığı altında hikayeleştirerek Ensar Vakfınca düzenlenen 7. Türkiye Değerler Ödülleri Yarışması'na gönderilerek ikinciliği elde etti.

Projeden haberim yoktu

Öğretmenleri tarafından yazılan hikayenin derece almasının kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Zan, şunları söyledi: "Benim bu projeden haberim yoktu. Benden habersiz yaptılar. Derece almasına çok sevindim. Yazılan hikayeyi defalarca okudum. Hayatımın hikayesini başkasının ağzından okumak çok farklı bir duygu. Bir kişinin hikayesi yazılıyor ve hikayesi yazılan kişi o yazıyı defalarca okuyor ve defalarca ağlıyor. Çok farklı bir duygu. İyi ki yazmışlar, iyi ki dereceye girmişim. Onlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Seray Gözler: Türkiye bizim hayatımız

İstanbul Kitaplığı dijitalleşiyor