Dergiler kapaklarına depremi taşıdı

Kahramanmaraş merkezli depremler, tüm yurdu etkilerken edebiyat dünyası da depreme karşı duyarsız kalmadı. Depremin acısı, edebiyat ve sanat dünyası yayınlarına da yansıdı.

Kültür Sanat Servisi Yeni Şafak
Deprem, Arşiv.

Geçtiğimiz ay meydana gelen depremlerin acısı, edebiyat ve sanat dünyası yayınlarına da yansıdı. Birçok dergi deprem kapağı ve dosyasıyla çıkarken bir kısmı da satışlardan sağlanacak geliri afet bölgesine aktaracak. Bu ay depremi kapağına taşıyıp dosyalarında işleyen dergiler arasında Albayrak Medya’dan çıkan Cins ve Nihayet bulunuyor.

Cins, “Hem yaralı hem yakını bir yaralının kırıldı kuş sesinden direkleri dünyanın” sözüyle 90. sayısını yayınladı. “İyilik” isimli dosyada Ömer Faruk Lekesiz’in “Baba bu binayı sen mi öldürdün?”, Serkan Nergis’in “Hiç Başlamayacak Olanlar İçin Yardım Gönüllüğü”, İsmail Kılıçarslan’ın ise “Tek Bir Vazife: Yıkılma Sakın” yazılarının yanı sıra birçok yazarın deprem üzerine yazdıkları yer alıyor.

Nihayet dergi ise yeni sayısını “Ne oldu ne yapmalı?” başlığıyla okurlara ulaştırdı. Dergide Kızılay Başkanı Kerem Kınık, İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki ve alanında uzman birçok isimden deprem üzerine yazılar var.

GELİRİ AFETZEDELERE BAĞIŞLANACAK

Tüm yazarların depremi anlattığı Muhit dergide, İbrahim Tenekeci, “Zorluklar Karşısında” başlıklı yazısıyla savaşlar, doğal afetler gibi bunalımlı dönemlerde edebiyatın asli vazifesini hatırlattı. Halil İbrahim İzgi’nin “Neredesin Jude?” başlıklı yazısı, enkazda hayatını kaybeden Genç Kızılay Gönüllüsü Jude’yi anlatıyor.


Dil ve Edebiyat dergisi 171. sayısını depreme ayırdı. Deprem Dosyası’nda özgün şiir, hikâye, deneme, inceleme, tahlil ve makalelere yer veriliyor. Üzeyir İlbak, M. Sinan Genim ve Abdulkerim Diktaş gibi isimler de deprem üzerine çeşitli yazılar yazdı.

Milliyet Sanat da bu ayki sayısında depremi kapağına taşıyarak “Yastayız” dedi. Derginin satışından sağlanacak tüm gelir de depremzedeler yararına bağışlanacak.


Sanat için birlikte daha güçlüyüz

Depremzedeler için müzayede