Kenan Sofuoğlu: Yoğun bakım kapılarında beklemek çok zor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu Türk Yoğun Bakım Derneği'nin 40. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıda hem ailesine ilişkin hem de büyük bir ihtiyaç arz eden yoğun bakım ünitelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Sofuoğlu,"Yoğun bakım kapılarında beklemek çok zor. Babamı kanserden, ağabeyimi kazadan, üç aylık oğlumu da beyin kanamasından kaybettim" dedi.

Haber Merkezi AA
Kenan Sofuoğlu, hem hasta, hem yasta yakını olarak yoğun bakım servislerinde yaşadıklarını paylaştı.

Türk Yoğun Bakım Derneği’nin 40. Yılı nedeniyle düzenlenen basın toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. TYBD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Uyar’ın ve TYBD Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. İsmail Cinel ile Dr. Zafer Çukurova’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Milli Motosiklet Sporcusu Kenan Sofuoğlu da katıldı. Sofuoğlu, yaşadığı deneyimleri paylaşarak, yoğun bakım tedavilerinin önemine dikkati çekti. En zor şeyin yoğun bakım ünitesi kapılarında beklemek olduğunu anlatarak,

  • "Babamı kanserden, ağabeyimi kazadan, üç aylık oğlumu da beyin kanamasından kaybettim. Hem yoğun bakımda hasta olarak hem de hasta yakını olarak bulundum. Oğlum üç aylıkken beyin kanaması geçirdi. Yoğun bakım kapısında 3 buçuk ay bekledim, yoğun bakım sayesinde hayatta kaldı. O gece vefat edecekti, yoğun bakım hayatta kalmasını sağladı. Çocuğum o gece vefat etseydi anlamayacaktık. Araştırmalar yapıldı ancak ecel gelince elden bir şey gelmiyor. Kaybettik oğlumu. Yoğun bakım üniteleri sayesinde hayatımız boyunca bizi etkileyecek bir tecrübe kazandım" diye konuştu.

''Sağlık sorunlarımla savaşıyorum"

Belindeki sakatlık nedeniyle kendisinin de bir süre yoğun bakımda kaldığını söyleyen Sofuoğlu,

  • "Türkiye'nin diğer şehirlerinde yoğun bakıma daha çok önem verilmesi gerekiyor. Böyle programlar inşallah destek olacaktır. İspanya ve Hollanda yarışlarına katılamadım. Son dönemde çok kazalar yaptım. Bu kazalar beni yıldırdı. Vücudumda deri kaybı yaşadığımdan bu seneki yarışlara katılamıyorum. Sezon ortalarında yarışacağım. Kariyerimle ilgili bir ay içinde karar vermem gerekiyor. Sağlık sorunlarımla savaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Serhat Kılıç: Suratıma tükürün

Ferdi Tayfur: Cumhurbaşkanı'nın gülümsemesi yeter bize

Sinan Akçıl: İlahi yazıp okuyacağım