|

Ferdi Tayfur: Cumhurbaşkanı'nın gülümsemesi yeter bize

Mehmetçik'i ziyaret eden ünlülere yönelik eleştirilere katılmadığını belirten Ferdi Tayfur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle bahsederek "Gülümsemesi yeter bize" dedi.

Yeni Şafak
12:02 - 14/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:39 - 14/04/2018 Cumartesi
Diğer
Ferdi Tayfur açıklamalarda bulundu.
Ferdi Tayfur açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay ziyaretine askere moral vermek için eşlik eden ünlülerle ilgili tartışmaların yankıları devam ederken bir açıklamada arabeskin yaşayan efsanesi Ferdi Tayfur'dan geldi.


Ferdi Tayfur, Mehmetçik'i ziyaret eden ünlüler için, "Onların reklama, yalakalığa ihtiyacı yok ki. Bu zaten çok korkunç ve çirkin bir söylem. Cumhurbaşkanı'nın torpiline, lütfuna ihtiyacı olmayan sanatçılar bunlar. Bunlar çuvalla para kazanmış sanatçılar" ifadelerini kullandı.


"Cumhurbaşkanımız çok iyi bir adam"

Türkiye'de herhangi bir baskı olmadığına dikkat çeken usta sanatçı, Posta'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eskiden beri tanıdığını belirterek "Belediye Başkanı olduğu zamandan dostluğumuz var. Çok iyi bir insandır, sanatçıyı sever. Diyorum ya, eskiden tanırım. Bize en büyük lütuf selam vermesi, gülümsemesi. Bu kadar" şeklinde konuştu.

Ferdi Tayfur'un yaptığı açıklama şöyle:

"Afrin, olması gereken bir harekattı. Bunu kimse eleştiremez, eleştirmemeli. Bilakis tüm ulus desteklemeli. Askerimiz efsane olduğunu bir kez daha ispat etti. Türk askeri dünyada efsane ama Balyoz'du, Ergenekon'du derken itibarı sarsılmaya çalışıldı. Ama ne oldu? Yine yıkılmadılar, yine kahramanlıklarını gösterdiler. Kahramanca vurdular yumruklarını masaya."

Angelına Jolıe'ye alkış bizimkilere linç

"Şaşkınım ve hayretle takip ediyorum tartışmaları. Tabii ki gidilecek. Sanatçılarımızın moral için gitmesinden daha doğal ne olabilir ki? Çirkin olan, o sanatçılarımızın toplum önünde linç edilmeye çalışılması, eleştirilmesi. Yahu bu durumu eleştirenlerin hiç mi dünyadan haberi yok? Yabancı sanatçılar, artistler de bunu yapıyor."

  • "Angelina Jolie'yi bir düşünün isterseniz. Kendisi 'İyi Niyet Elçisi' olarak Hatay'a Çadırkent'e de gelmişti. Davul zurna ile karşılanmıştı. O alkışlanıyor da bizim sanatçılarımız neden linç ediliyor, yuhalanıyor? Bunun mantığını biri bana açıklasın. Bizim sanatçılarımızın hiç mi değeri yok? Yazıktır, günahtır. Onların askere moral vermeye hakları yok mu?

"Moral bozmaya değil vermeye gidiyorlar"

  • "Yahu orada ne yapacaklar yas mı tutacaklar? Bu insanlar oraya moral bozmaya değil, askere moral vermeye gidiyor. Sanatçı ne yapar? Şarkı türkü söyler, müzik aleti çalar. Halk ne yapar? Bunları dinler. Askerimiz içerisinde bu isimlerin her birini nasıl seven Mehmetçiklerimiz vardır kim bilir? Normalde bir kez görmedikleri, belki bir kez olsun konserlerine bile gidemedikleri o sanatçıları orada yanlarında görmek onlarla iç içe şarkı türkü söylemek ne kadar iyi gelmiştir onlara düşünebiliyor musunuz? Moral ne ile olur? Şarkıyla, türküyle olur."

"Rezil adamlar" ne demek?"

"Bak kardeşim benim siyasetle işim olmaz. O da Cumhuriyet Halk Partisi'nin lideridir, saygım sonsuz. Nasıl ki Cumhurbaşkanı'na saygım sonsuzsa ona da öyle bakarım. Elbette eleştirebilir, ana muhalefet lideri neticede. Ama keşke daha iyi ifadelerle, normal standartlarda yapsaydı o eleştirilerini. "Rezil adamlar" demek de ne oluyor? "Cumhurbaşkanı'nın yanında ne işleri var?" diyor. Onlar Cumhurbaşkanı'nın yanında olmak için değil, askere moral için davet alıp gittiler."

#Sanatçı
#Hatay
#Mehmetçik
#Ferdi Tayfur
#Cumhurbaşkanı
6 yıl önce