Türkiye’nin Birikimi

Çeşitli dergilerde yazan Türkiye’nin değeri olan isimler Yeni Şafak gazetesinin kurucu yazar kadrosunu oluşturdu. İlk reklamlarda kullanılan “Türkiye’nin Birikimi” sloganı da buradan gelmektedir.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Leyla İpekçi - Yaşar Süngü - Mehmet Kahraman

Leyla İpekçi: Akif Emre ödülleri verilsin!

Yayın hayatına başladığı günlerden beri takip ettiğim, beş yıldır yazdığım Yeni Şafak gazetesinin 25’inci yıldönümünde emeği geçen, katkısı olan herkese nice yıllar diliyorum. Bu vesileyle gönlüme gelen bir öneriyi paylaşmak istiyorum. Gazetenin ilk gününden başlayıp iki yıl önceki vefatına kadar yazarı olan ve bir dönem yayın yönetmenliğini de üstlenmiş olan merhum Akif Emre adına her yıl gazetecilik ve/veya gazete yazarlığı ödülleri düzenlense yeni nesilleri yayın ve kültür hayatımıza kazandıracak bir etkinlik olurdu.

Yaşar Süngü: Nitelikli eleman yetiştirdi

Yeni Şafak gazetesi kuruluşundan bu güne medya sektörüne yüzlerce gazeteci kazandırdı. Yazılı ve görsel medyaya nitelikli eleman yetiştirdi. Adeta bir okul gibi idi. Bugün medya sektöründe birçok ulusal gazete ve televizyonda yolu Yeni Şafak’tan geçen en az bir elemanın olması Yeni Şafak’ın medyadaki rolünün ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Yeni Şafak’ın İlk İmtiyaz Sahibi Mehmet Kahraman : O sloganın hikâyesi

Gazete, Hekimler Birliği tarafından yayınlanıyordu. Yani Yeni Şafak yayınlanmadan önce birkaç aylık bir yayın serüveni var. Hekimler Birliği adlı bir grup vardı. Onlar tarafından yayınlanıyordu. Ben onlardan gazeteyi satın alıp, daha sonra yeni bir sahiplik yapısı oluşturarak devrettim. Benim Yeni Şafak’la ilgim o noktada oldu. Başlangıçta Kombassan’ın da içinde olduğu bir grup aldı gazeteyi Hekimler Birliği’nden ve İz Yayıncılık’a devrettik. Ondan dört sene sonra da Albayrak Grubu’na devredildi.

İz Yayıncılık o dönem bir grup dergi yayınlıyordu. Bu dergilerde tanınmış yazarlar, isimler yer alıyordu. Bu çeşitli dergilerde yazan Türkiye’nin değeri olan isimler Yeni Şafak gazetesinin kurucu yazar kadrosunu oluşturdu. İlk reklamlarda kullanılan “Türkiye’nin Birikimi” sloganı da buradan gelmektedir.

Demokrasinin şiirle imtihanı

Gökhan Özcan: Yeni Şafak’la geçen yıllar

Baskılara ve baskınlaraboyun eğmedik