TÜSİAD'dan 'İstanbul Sözleşmesi' vurgulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj paylaşıldı. TÜSİAD'ın kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi vurgusu dikkat çekti. Açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere tüm mekanizmaları harekete geçirerek mücadeleye devam etmeliyiz" denildi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
TÜSİAD tarafından paylaşılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapıldı.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı. TÜSİAD tarafından paylaşılan 8 Mart mesajından İstanbul Sözleşmesi vurgusu yapıldı.

Afet ve krizlerden kadınların erkeklere oranla daha çok etkilendiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kimseyi geride bırakmadan, yaşadığımız afetin olumsuz etkilerini azaltabilmek için toplumsal cinsiyete duyarlı kriz yönetimi stratejilerine öncelik vermeli, eşitsizliklerle etkin şekilde mücadele etmeliyiz"

'İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere harekete geçirmeliyiz'

Açıklamada, tüm kamu, özel sektör ve STK karar noktalarında kadınların eşit temsilinin hedeflenmesi gerektiği vurgulanarak, "Kadına yönelik erkek şiddetini tavizsiz şekilde ortadan kaldırmak için İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere tüm mekanizmaları harekete geçirerek mücadeleye devam etmeliyiz" ifadeleri kullanıldı.


https://twitter.com/hashtag/8Mart?href=hash&ref_href=twhref%5Etfw


TÜSİAD’a Erdoğan'dan sert tepki: Haddini bil

ABD'den TÜSİAD'a yaptırım tehdidi