ABD'den TÜSİAD'a yaptırım tehdidi

00:00, 24/08/2022, Çarşamba
Yeni Şafak
ABD'den TÜSİAD'a yaptırım tehdidi
Wally Adeyemo

Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasındaki arabulucuk girişimleri ABD’yi rahatsız etti. Wall Street Journal gazetesi, ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo'nun TÜSİAD'a bir mektup göndererek yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmama konusunda Türk şirketlerini uyardığını yazdı. Haberde “Biden yönetimi, Türk şirketlerini yaptırım uygulanan Ruslarla çalışmama konusunda uyardı” sözleri yer aldı. TÜSİAD'ın mektuba tepkisi merak ediliyor.

Rusya ve Ukrayna arasındaki barışın tahsis edilmesi için aktif olarak çalışan Türkiye’ye yönelik ABD’den algı operasyonları devam ediyor. Son olarak, ABD’nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal, ABD yönetiminin Türk iş insanlarını, yaptırım listesindeki Rus kurumları ve iş insanlarıyla çalışmamaları yönünde uyardığını yazdı.

TEPKİSİ MERAK EDİLİYOR

Türkiye'de bulunan Amerikan Ticaret Odası’na gönderilen 22 Ağustos tarihli mektupta, Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Türk şirketlerinin yaptırım uygulanan Ruslarla iş yapmaları halinde ABD yaptırımlarına maruz kalma riskiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Adeyemo'nun, aynı mektubu TÜSİAD'a da gönderdiği belirtildi. TÜSİAD'ın söz konusu mektup karşısındaki tepkisi ise merak ediliyor.

TAHIL ANLAŞMASI HATIRLATILDI

Haberde, "Yazılı uyarılar, ABD'nin Türk kurumlarının Rusya'ya uygulanan yaptırımlara uymasını sağlama çabalarının bir parçası. Yaptırım uygulanan Rus aktörlerle ilişkilerin Türk finans kurumlarını ve işletmelerini yaptırım riskine maruz bırakabileceğini lütfen unutmayın" denildi. Analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tahıl anlaşması dahil olmak üzere bu süreçte önemli bir rol üstlendiği bilgisine yer verildi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026