Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde İstanbul'daki velilerin en büyük kâbusu servis ücretleri oldu. İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararına göre yıllık servis ücretleri 39 bin 970 TL ile 93 bin TL arasında değişirken, özel okullardaki fiyatlar bu sınırları tamamen aştı. NTV'de yer alan habere göre,
"Özel hizmet bedeli" adı altında kılıf uyduruyorlar
Aradaki devasa fiyat farkını değerlendiren Servisçiler Odası Başkanı Günhan Sınar, durumun hem velileri hem de servis esnafını mağdur ettiğini belirtti. Sınar, belediye tarifesinde aylık 5 bin lira olan yerler için okulların 10 bin lira istediğini vurgulayarak, bu fahiş artışların "özel hizmet bedeli" adı altında velilere dayatıldığını ifade etti.
6,5 kilometrede taksi servisi solladı
Fiyatlardaki uçurum özellikle kısa mesafede akılalmaz bir boyuta ulaştı. UKOME tarifesine göre 6,5 kilometrelik bir mesafe için günlük servis maliyeti 363 liraya denk gelirken, özel okullarda bu rakam günlük 972 liraya kadar yükseldi. Aynı güzergahın taksiyle gidiş-dönüş maliyeti ise yaklaşık 766 lira olarak hesaplandı. Birden fazla öğrencinin birleşip taksi tutması durumunda maliyetin servisin çok daha altına düşmesi, velileri alternatif arayışlara yöneltti.