Kastamonu imsak sahur vakti sabah ezanı saati

Kastamonu 2023 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2023 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Kastamonu iftar vakti, Kastamonu akşam ezanı, akşam namazı ve Kastamonu namaz vakitleri haberimizde.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kastamonu iftar vakti kaçta? Kastamonu akşam ezanı ve akşam namazı saati kaç?

Kastamonu 2023 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2023 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre Kastamonu iftar vakti, Kastamonu akşam ezanı, akşam namazı ve Kastamonu namaz vakitleri haberimizde.

Kastamonu imsak, sahur ve iftar vakitlerinin ne zaman olduğu araştırılıyor. Kastamonu imsak, sahur ve iftar vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2023 Kastamonu imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Kastamonu akşam ezanı saati ve iftar vakti kaçta?

Kastamonu Ramazan imsakiyesi ve Kastamonu iftar, sahur vakitleri ve detaylarına aşağıdaki linklere tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kastamonu İftar ve Sahur Vakti

Kastamonu İmsakiye 2023

2023 Ramazan ne zaman hangi gün başlıyor?

Ramazan ayı bu yıl Mart ayında başlayacak. 23 Mart 2023 Perşembe günü Müslümanlar ilk oruçlarını tutacaklar. İlk oruç 23 Mart Perşembe günü tutulacak. İlk sahur ise 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece imsak vaktine kadar yapılacak. 20 Nisan Perşembe günü son oruç tutulacak.

2023 Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün?

Ramazan Bayramı bu yıl 20 Nisan Perşembe Arife Günü'nün ardından 21-22-23 Nisan günlerinde idrak edilecek.

Oruçlu kimse abdest alırken bilmeyerek boğazına su kaçırsa orucu bozulur mu?

Orucun bozulması konusunda hata; abdest sırasında ağzını çalkalarken isteği dışında boğazına su kaçması örneğinde olduğu gibi, orucu bozan fiilin orucu bozma kastına dayalı olmayarak meydana gelmesidir. Orucu bozan fiilin hataen yapılması orucu bozar ve yalnızca kazayı gerektirir. Hataen boğaza su kaçması, oruçlu bulunulduğu hatırda değilken meydana gelirse, unutarak yapılmış hükmünü alır ve oruç bozulmaz. Bir sahabiResûlullah'a (s.a.s.); “Ey Allah'ın Resulü! Oruçlu iken unutarak yiyip içtim. Orucum bozuldu mu?” diye sormuş. Resulullah (s.a.s.) da, “(Hayır bozulmadı) sana Allah yedirip içirdi.”(EbûDâvûd, Savm 39) cevabını vermiştir. Şâfiî mezhebine göre orucu bozan bir işi; gerek hataen, gerek unutarak yapmakla oruç bozulmaz.


Kars iftar vakti kaçta? Kars akşam ezanı saat kaçta?

İzmir iftar saati: İzmir akşam ezanı kaçta okunuyor?