MEBBİS öğretmen giriş - İl dışı yer değiştirme 2016

MEBBİS öğretmen giriş ekranını buradan görebilirsiniz. İl dışı yer değiştirme 2016 ve atama sonuçları açıklandı. Öğretmenlerin merakla beklediği sonuçlara Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) girşi yaparak ulaşabilirsiniz. Mebbis şifremi unuttum işlemlerini ve daha fazlasını sizlerle paylaşıyoruz. MEB il dışı yer değiştirme ile ilgili tüm detayları haberimizden inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak

MEBBİS öğretmen giriş panelini haberimizden bulabilirsiniz. İl dışı yer değiştirme 2016 atama sonuçlarının açıklandığı bildirildi. Binlerce öğretmenin merakla beklediği sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) üzerinden erişime açıldı. MEBBİS girişi yapmak, il dışı yer değiştirme ve atama sonuçlarını sorgulamak için haberimizde verdiğimiz linki kullanabilirsiniz. İl dışı yer değiştirme ve atama sonuçları ile ilgili ayrıntılı açıklamaları yazımızın devamından okuyabilirsiniz. İşte Mebbis giriş ekranı ve il dışı yer değiştirme 2016 atama sonuçları sorgulama sayfası.

ekranı için tıkla

Öğretmenlerin yer değiştirme sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuru sonuçları açıklandı.

MEB, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, başvurularını 16-22 Haziran 2016'da aldığı öğretmenlerin iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvurularını sonuçlandırdı.

Buna göre, başvuru yapan 33 bin 104 öğretmenin yer değiştirmeleri hizmet puanı üstünlüğü ve tercihleri doğrultusunda yapıldı ve 19 bin 187 öğretmenin yer değiştirmesi gerçekleştirildi.

Sonuçlar, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün internet sayfasından duyuruldu.

ÖZGÜN
Atama.gov.tr il dışı atama sonuçları sorgulama - MEB 2016 atama ekranı

Aday Öğretmenlerin Hizmet İçi Eğitim Programı Başladı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Şubat 2016'da ilçeye ilk defa ataması yapılan aday öğretmenlerin adaylık eğitimine yönelik düzenlenen hizmet içi eğitim programı başladı.

Fatsa Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen seminerin açılışına, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Şube Müdürleri Vahit Bölek, Ramazan Akyol ve Ramazan Töngel de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından seminerin açılış konuşmasını Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu gerçekleştirdi. Seminerin, alanlarında uzman yöneticiler tarafından verileceğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, seminere katılan aday öğretmenlere programla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Seminer, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

Mebbis öğretmen giriş

paneli için tıklayınız

MEBBİS nedir?

Mebbis

kelimesinin anlamı; Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri demektir. MEB tarafından öğretmenlere özel olarak oluşturulan bu sistem, bu sene içerisinde yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Sistem içerisinde öğretmenlerin işlerini kolaylaştıracak ve bununla birlikte öğretmenlerin kullanımını zorunlu kılan servisler bulunmaktadır.

ŞİFRE HATIRLATMA

İÇİN TIKLA

MEBBİS Kullanıcısı:

Giriş sayfasında hali hazırda kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapabilirler. MEBBİS Kullanıcıları direkt modül içerisinden de yardım masasına ulaşabilirler. Bunun için MEBBİS içerisinde iken, ilgili modülün araç çubuğunda yer alan “Yardım Masası" simgesine tıklayarak direkt sisteme giriş yapabilir, ilgili modül kodu ve ekran kodu yardım masasına aktarılır.

MEBBİS Kullanıcısı İçin Talep Oluşturma:

Sisteme giriş yapan kullanıcı en soldaki “ANA MENÜ" bölümünden “Sorun Bildir" bağlantısını seçer. 2. Açılan bölümde sol taraftan ilgili birimin altından modül/sistem seçilir. Bu alan zorunludur. 3. Taleple ilgili açıklamalar kısa ve net bir şekilde girilir. (2000 karakter sınırı vardır.) Bu alan zorunludur. 4. İletişim bilgileri alanından “Ekle" düğmesinden iletişim bilgileri eklenir. İletişim bilgilerinden e-posta adresini girmek zorunludur. İletişim bilgileri sistemi ilk kullanımda eklenir, diğer kullanımlarda var olan iletişim bilgileri sistem tarafından otomatik olarak yüklenir. 5. Talep ile ilgili dosya(lar) eklenmek istenirse “TALEP İLE İLGİLİ DOSYALAR" alanından “Dosya Seç" düğmesi kullanılarak dosya seçildikten sonra “Ekle" düğmesine basılır. Dosya yükleme işlemi başarılı ise listeye eklenir. Birden fazla dosya yüklemek mümkündür. Her dosya için bu işlem tekrarlanmalıdır. Eklenebilecek dosya türleri “docx,doc,ppt,bmp,png,xls,pdf,txt,jpeg,jpg,pps,rar,zip" olup, azami dosya boyutu her dosya için 5 MB(megabayt) tır. En fazla yüklenebilecek dosya sayısı 10 dur. 6. “Gönder" düğmesine tıklanarak talep ilgili birime gönderilir.

MEBBİS içinde bulunan modülleri:

-Devlet Kurumlari Modülü

-e-Yatırım İşlemleri

-Meis Modülü

-Meis Sorgu Modülü

-e-Alacak Modülü

-e-Burs Modülü

-Evrak Modülü

-Tefbis

-Kitap Seçim Modülü

-Döner Sermaye Modülü

-EgiTek Sınav Modülü

-Sosyal Tesis Modülü

-e-Mezun

-İlköğretim Kurum Standartları Modülü

-Özel MTSK Modülü

-Özel Öğretim Kurumları Modülü

-Özürlü Birey Modülü

-RAM Modulu

-TKB Modülü

-Performans Yönetim Sistemi

-MEB İnternete Erişim Modülü

-Öğretmenevi Faaliyet Modülü

-Faaliyet Modülü

-Yönetici Modülü

-Okul Gelişim Programı Modülü

-Mal,Hizmet ve Yapım Harcamaları

MEBBİS Hizmetleri:

-e-Okul

-e-Akademi

-Halk Eğitim

-Açık Öğretim Kurumları

-e-Yurt

-e-Taşınır

MEBBİS öğretmen giriş ekranını buradan görebilirsiniz. İl dışı yer değiştirme 2016 ve atama sonuçları açıklandı. Öğretmenlerin merakla beklediği sonuçlara Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) girşi yaparak ulaşabilirsiniz. Mebbis şifremi unuttum işlemlerini ve daha fazlasını sizlerle paylaşıyoruz. MEB il dışı yer değiştirme ile ilgili tüm detayları haberimizden inceleyebilirsiniz.