Monaco Fenerbahçe maçı özeti ve golleri izle
mek için hemen tıkla. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Monaco evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşmanın ilk yarısında 2 gol bulan
Monaco
oyunda daha etkili olan taraftı. Maçın sonucunu merak eden futbolseverler buradan maç sonucunu öğrenebilirler. Sizler için derlediğimiz bu haberden Monaco Fenerbahçe maçının geniş özetini, gollerini, maçtan önemli pozisyonlarını ve son gelişmeleri buradan görebilirsiniz.
Monaco: 3 - Fenerbahçe: 1 (Maç sonucu)
Monaco Fenerbahçe maçı özeti ve golleri izle
mek için tıkla
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Fenerbahçe, 2-1 galip ayrıldığı ilk maçın rövanşında deplasmanda Fransa temsilcisi Monaco'ya konuk oluyor. Karşılaşmanın ilk yarısı Monaco'nun 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
Maçtan dakikalar
2. dakikada Falcao'nun ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Germain'in gelişine sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
17. dakikada Hasan Ali'nin ceza sahası içi sağ çaprazda Dirar'a yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi.
18. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Falcao, meşin yuvarlağı kalecinin soluna göndererek ağlarla buluşturdu. 2-0
37. dakikada sağ kanattan Van der Wiel'in pasında ceza sahası önü sağ tarafta topla buluşan Salih'in, ceza sahasına girer girmez şutunda savunmaya da çarpan meşin yuvarlak uzak kale direği dibinden kornere gitti.
Stat: II. Louis
Hakemler: Artur Dias xx, Rui Licinio xx, Bruno Rodrigues xx
Monaco: Subasic xx, Sidibe xx, Mendy xx, Jemerson xx, Raggi xx, Fabinho xx, Bakayoko xx, Dirar xx, Lemar xx, Falcao xxx (Carrillo dk. 45 ?), Germain xx
Yedekler: Badiashile, Silva, Cavaleiro, Traore, Glik, Tisserand
Teknik Direktör: Leonardo Jardim
Fenerbahçe: Ertuğrul xx, Kjaer xx (Mehmet Topal dk. 36 xx), Skrtel xx, Neustadter xx, Van der Wiel xx, Josef xx, Hasan Ali xx, Salih xx, Ozan xx, Fernandao xx, Emenike xx
Yedekler: Fabiano, Şener, Hakan, Ramazan, Chahechouhe, Stoch
Teknik Direktör: Vitor Pereira
Goller: Germain (dk. 2), Falcao (dk. 17 pen.) (Monaco)
Sarı kart: Hasan Ali (Fenerbahçe)
Maçtan notlar
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Fransa 1. Lig ekibi Monaco karşısında ilk maçın 11'ini korudu.
II. Louis Stadı'nda oynanan maçta Pereira, takımında değişikliğe gitmedi.
Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro'nun oynayacak duruma gelmesine rağmen Pereira, ilk maçta hatalı gol yiyen Ertuğrul Taşkıran'dan vazgeçmedi ve kaleyi 26 yaşındaki file bekçisine teslim etti.
Pereira, 3-5-2 sistemiyle sahaya sürdüğü takımının defansını Simon Kjaer, Martin Skrtel ve Roman Neustadter'den oluşturdu. Kanatların sağında Gregory van der Wiel, solunda ise Hasan Ali Kaldırım'ı oynatan Portekizli çalıştırıcı, orta sahanın ortasında Josef de Souza, Ozan Tufan ve Salih Uçan'a görev verdi. Sarı-lacivertlilerin ileri ikilisini ise Emmanuel Emenike ile Jose Fernandao oluşturdu.
Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Fabiano, Şener Özbayraklı, Hakan Çinemre, Mehmet Topal, Ramazan Civelek, Aatif Chahechouhe ve Miroslav Stoch oturdu.
Monaco'ya getirilen genç oyuncular İsmet Yumakoğulları, Yasir Subaşı, Caner Koca ile Melih Okutan, maç kadrosuna dahil edilmedi.
- Pereira takımının başında
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, 1 maçlık cezasını tamamlayarak takımının başında sahaya çıktı.
Geçen sezon sarı-lacivertlilerin UEFA Avrupa Ligi'nde Portekiz'in Braga takımıyla deplasmanda oynadığı maçta hakeme itirazları nedeniyle tribüne gönderilen Pereira, 1 maçlık cezasını Monaco ile yapılan ilk karşılaşmada çekmişti.
İstanbul'daki maçta takımının başında çıkamayan Pereira, rövanşta yedek kulübesindeki yerini aldı.
- Kjaer maça yetişti
Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Kjaer, sakatlığını atlatarak rövanş maçında sahadaki yerini aldı.
Sahaya kaptan olarak çıkan Kjaer, geçen hafta Monaco ile oynanan ilk maçta sağ dizine aldığı darbe nedeniyle rövanşa kadar olan antrenmanlarda takımla çalışamamıştı. Teknik direktör Pereira, son antrenmanda kendini deneyen Kjaer'i ilk 11'de sahaya sürdü.
- Mehmet Topal'ın cezası bitti
Geçen sezonki Braga maçında çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalan Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal da cezasını bitirdi.
İlk maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Mehmet, rövanş karşılaşmasında yedekler arasında oturdu.
- Fenerbahçe'de 5 eksik
Fenerbahçe, Monaco karşısında 5 futbolcusundan yoksun çıktı.
Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları nedeniyle Robin van Persie ve İsmail Köybaşı forma giyemezken, takımla çalışmasına rağmen hazır olmayan kaptan Volkan Demirel de Monaco'ya getirilmedi.
Fenerbahçe'de geçen sezon Braga maçında aldıkları cezaları çeken Volkan Şen ile Alper Potuk da kadroda yer almadı.
- Aziz Yıldırım takımını yalnız bırakmadı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kritik maçta takımını yalnız bırakmadı.
Takımla Monaco'ya gelen Aziz Yıldırım, maçı protokol tribününde sarı-lacivertli kulübün yöneticileri Ali Yıldırım, Ahmet Önder Fırat, Nihat Özbağ, Tahir Sarıoğlu, İlhan Ekşioğlu, Nihat Özbağ ve Ozan Balaban'la takip etti.
- Fenerbahçe taraftarına yasak
Monaco Prensliği'nin Fenerbahçe taraftarının stada almama kararına rağmen, bazı Türk taraftarlar üzerlerinde sarı-lacivert bir ürün olmadan maçı tribünden izledi.
Güvenliği gerekçe göstererek Fenerbahçe taraftarlarının Monaco'ya girmesini yasaklayan Monaco Prensliği, sarı-lacivertli kulübün resmi yollarla yaptığı girişimlere rağmen aldığı karardan geri adım atmamıştı.
Monaco'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olan Nice şehrinde de sarı-lacivertli taraftarların dolaşması yasaklandı. Nice Valiliği, yarına kadar şehirde Fenerbahçeli taraftarların dolaşmasını izin vermiyor.
Yasaklara rağmen üzerinde herhangi bir kulüp ürünü bulunmayan Fenerbahçeli taraftarlar stadın değişik yerlerinden müsabakayı takip etti.
Öte yandan Monaco seyircisi de maça fazla ilgi göstermedi. Seyirci kapasitesi 18 bin 480 olan statta yaklaşık 6 bin Monaco taraftarı, takımlarını destekledi.
- Monaco'da tek değişiklik
Monaco Teknik Direktörü Leonardo Jardim, ilk maçın 11'inden sadece tek değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.
Jardim, sakatlığı geçen takımın tecrübeli kalecisi Danijel Subasic'i ilk 11'de oynattı. İlk maçta İtalyan kaleci Morgan de Sanctis oyunun başında sakatlanmış ve maçın kalanında kaleyi 18 yaşındaki Badiashile korumuştu. De Santctis sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, Hırvat kaleci Subasic ilk 11'de forma giydi.
Jardim, yeni transfer Polonyalı Kamil Glik'i ise yedekler arasında oturttu. Glik, ilk maçta hazır olmadığı gerekçesiyle 18 kişilik maç kadrosuna yer almamıştı.
- Hakem gözlemcisi Collina
Monaco-Fenerbahçe maçının hakem gözlemciliğini eski efsane hakem Pierluigi Collina yaptı.
İtalyan eski hakem, faal hakemliği döneminde yönettiği maçlarda hiçbir Türk takımının kaybetmemesi nedeniyle Türk taraftarların sempatisini kazanmıştı.
Monaco Fenerbahçe maçı özeti ve golleri izlemek için haberimizden yararlanabilirsiniz. UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde bu akşam Fenerbahçe rövanş maçında Fransız ekibi Monaco ile karşılaştı. Maçın ilk yarısında Monaco 2 gol buldu. Mücadelenin sonucunu maç bitiminde haberimizden görebilirsiniz. Monaco Fenerbahçe maçının geniş özetini, gollerini ve maç sonu istatistiklerini buradan sizlerle paylaşıyoruz. İşte karşılaşmadan son bilgiler.