Bartın 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları - 28 Mayıs 2023

2. Tur Bartın seçim sonuçları, ilçe ilçe Bartın Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu oy oranı anlık olarak haberimizde. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan % 49,5 oy alırken Kılıçdaroğlu %44,9 oy aldı. Adaylardan birinin % 50 + 1’e ulaşamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen 28 Mayıs 2023 pazar günü, sabah saat 08.00’de oy kullanmaya başladı. Saat 17.00’de oy verme işleminin sona ermesiyle Karadeniz Bölgesi Bartın 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları da belli olmaya başladı. Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre Bartın seçim sonuçları 2.tur oy oranları anbean Yeni Şafak seçim sayfasından yayınlanıyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bartın 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları - 28 Mayıs 2023

28 Mayıs 2023 Karadeniz Bölgesi Bartın Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları, adayların oy oranları ve aldıkları oy sayısı, 14 mayısta aldıkları oy sayıları ile kıyaslaması anlık olarak Yeni Şafak 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçim sayfasında.

2023 Bartın Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 2. Tur Oy Oranları

Türkiye’de 28 Mayıs 2023 Pazar günü 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. YSK verilerine göre açılan Bartın sandık sonuçları ve oy oranları anbean Yeni Şafak seçim sayfasında harita üzerinden güncellenecek.

28 MAYIS 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI 2. TUR SEÇİM SONUÇLARI

28 MAYIS 2023 2.TUR SEÇİM SONUÇLARI

https://www.yenisafak.com/secim-cumhurbaskanligi-2023-2-tur/tum-sonucl

28 Mayıs 2023 Bartın ilçe 2. tur seçim sonuçları ve oy oranları CANLI

Amasra 2. TUR seçim sonuçları 28 Mayıs 2023

Kurucaşile 2. TUR seçim sonuçları 2023

Ulus 2. TUR seçim sonuçları 2023

NÜFUS CÜZDANI BULUNMAYAN SEÇMEN OY KULLANABİLECEK Mİ?

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, “kimliğini tereddütsüz ortaya koyan” resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

OY VERİRKEN SEÇMEN BİLGİ KAĞIDI BULUNMASI ŞART MI?

Seçmenin nerede oy kullanacağını gösteren seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu değil. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, nerede, hangi sandıkta oy kullanacağını YSK’nın internet sitesinden de öğrenip oyunu kullanabilecek.

14 Mayıs 2023 Bartın seçim sonuçları

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Bartın Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

14 MAYIS 2023 BARTIN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANI SEÇİM SONUÇLARI TÜRKİYE GENELİ

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan % 52,6, Muharrem İnce % 30.6, Selahattin Demirtaş %8.4, Meral Akşener % 7.3, Temel Karamollaoğlu % 0.9, Doğu Perinçek % 0.2 oranında oy aldı.

Bartın ilçeleri, nüfusu, tarihi ve coğrafi konumu

Bartın, Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz bölümünde yer alan bir ilimizdir. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bartın, doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri ve tarihi dokusuyla turizm açısından oldukça önemlidir.

Bartın'ın tarihi milattan önceki dönemlere kadar uzanmaktadır. Bölgede Hititler, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Selçuklular gibi birçok medeniyet hüküm sürmüştür. İl sınırları içerisinde birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri arasında Amasra Kalesi, Kemer Köprü, Bartın Kalesi, Safranbolu Evleri ve İnkumu Tabiat Parkı yer almaktadır.

Bartın, 1991 yılında il statüsüne kavuşmuştur. İl, toplamda 6 ilçeye sahiptir. Bu ilçeler; Amasra, Kurucaşile, Ulus, Bartın Merkez, Kurucaşile ve Çakraz’dır. Bartın ilinin toplam nüfusu 2021 yılı verilerine göre 200.144'tür. İlin yüzölçümü 2.130 km²'dir. İlin doğusunda Karabük, güneyinde Kastamonu, batısında Zonguldak ve kuzeyinde Karadeniz bulunmaktadır.

Bartın ilinin en önemli coğrafi özelliklerinden biri Bartın Çayı'dır. Bartın Çayı, ilin doğusundan Karadeniz'e kadar uzanan bir nehirdir. Nehir üzerinde bulunan Bartın Barajı, bölgenin tarımında ve enerji üretiminde kullanılmaktadır. Ayrıca Bartın ilinde bulunan Amasra Limanı, bölgenin deniz ticareti açısından önemli bir limanıdır.

Bartın ilinin ekonomisi tarım, hayvancılık ve turizme dayalıdır. Tarım ürünleri arasında buğday, mısır, fındık ve çay yer almaktadır. İl ayrıca Türkiye'nin önemli fındık üretim merkezlerinden biridir. Hayvancılıkta ise büyükbaş hayvancılık ön plandadır. Turizm açısından bakıldığında, Bartın ilinin doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleri turizm açısından oldukça önemlidir.


Bartın seçim sonuçları: Cumhurbaşkanı, milletvekili ve yerel seçim sonucu oy oranları