Uşak 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları - 28 Mayıs 2023

2. Tur Uşak seçim sonuçları, ilçe ilçe Uşak Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu oy oranı anlık olarak haberimizde. 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan % 49,5 oy alırken Kılıçdaroğlu %44,9 oy aldı. Adaylardan birinin % 50 + 1’e ulaşamaması nedeniyle seçim ikinci tura kaldı. 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için seçmen 28 Mayıs 2023 pazar günü, sabah saat 08.00’de oy kullanmaya başladı. Saat 17.00’de oy verme işleminin sona ermesiyle Ege Bölgesi Uşak 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları da belli olmaya başladı. Anadolu Ajansı (AA) verilerine göre Uşak seçim sonuçları 2.tur oy oranları anbean Yeni Şafak seçim sayfasından yayınlanıyor.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Uşak 2. Tur Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları - 28 Mayıs 2023

28 Mayıs 2023 Ege Bölgesi Uşak Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonuçları, adayların oy oranları ve aldıkları oy sayısı, 14 mayısta aldıkları oy sayıları ile kıyaslaması anlık olarak Yeni Şafak 2. Tur Cumhurbaşkanlığı seçim sayfasında.

2023 Uşak Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları 2. Tur Oy Oranları

Türkiye’de 28 Mayıs 2023 Pazar günü 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. YSK verilerine göre açılan Uşak sandık sonuçları ve oy oranları anbean Yeni Şafak seçim sayfasında harita üzerinden güncellenecek.

2. TUR 2023 CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2.TUR SEÇİM SONUÇLARI 2023

https://www.yenisafak.com/secim-cumhurbaskanligi-2023-2-tur/tum-sonucl

28 Mayıs 2023 Uşak ilçe 2. tur seçim sonuçları ve oy oranları CANLI

Banaz 2. TUR seçim sonuçları 2023

Eşme 2. TUR seçim sonuçları 2023

Karahallı 2. TUR seçim sonuçları 2023

Sivaslı 2. TUR seçim sonuçları 2023

Ulubey 2. TUR seçim sonuçları 2023

OYLAR HANGİ HALLERDE GEÇERSİZ SAYILACAK?

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. “TERCİH” veya “EVET” mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

“EVET” ya da “TERCİH” mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

14 Mayıs 2023 Uşak seçim sonuçları

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Uşak Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

14 MAYIS 2023 UŞAK CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANI SEÇİM SONUÇLARI TÜRKİYE GENELİ

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan % 52,6, Muharrem İnce % 30.6, Selahattin Demirtaş %8.4, Meral Akşener % 7.3, Temel Karamollaoğlu % 0.9, Doğu Perinçek % 0.2 oranında oy aldı.

Uşak ilçeleri, nüfusu, tarihi ve coğrafi konumu

Uşak, Türkiye'nin batısında yer alan bir ilimizdir. Güneybatısında Aydın, güneyinde Denizli, batısında Manisa, kuzeyinde Kütahya ve doğusunda Afyonkarahisar illeriyle komşudur. İl merkezi, tarihi Uşak Kalesi'nin bulunduğu yüksek bir platoda yer alır. Uşak'ın yüz ölçümü 5.341 km²'dir ve Türkiye nüfusunun %0,66'sını oluşturan 374.431 kişilik bir nüfusa sahiptir.

Tarihi açıdan bakıldığında, Uşak ve çevresi, antik çağda Frigya ve Lidya Krallıkları'nın hakimiyeti altında kalmıştır. Bölge daha sonra Pers, Makedonya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi farklı uygarlıkların egemenliği altına girmiştir. Bu nedenle Uşak, tarihi dokusu ve kültürel zenginlikleriyle oldukça önemli bir şehirdir.

Uşak'ın ilçeleri Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey'dir. İlçelerin tamamı tarihi ve turistik yerlere sahiptir. Uşak'ın tarihi ve kültürel zenginliklerine örnek olarak Uşak Kalesi, Aizanoi Antik Kenti, Kral Mezarları, Clandras Köprüsü, Arhavi Köprüsü ve Eşme Kaplıcaları gösterilebilir.

Uşak'ın coğrafi yapısı, batısında ve güneybatısında yer alan dağlar ve platolar ile doğusunda yer alan ovaların bir araya gelmesiyle oluşur. Uşak'ın doğusunda yer alan Ulubey Kanyonu, Türkiye'nin en derin kanyonlarından biridir. İl ayrıca Uşak Dağları ve Murat Dağı Milli Parkı gibi doğal güzellikleriyle de ünlüdür.

Uşak'ın ekonomisi tarım, hayvancılık, madencilik, tekstil ve turizm sektörlerine dayanır. İlin en önemli tarım ürünleri arasında buğday, şeker pancarı, patates, nohut, üzüm ve kestane bulunur. Ayrıca, Uşak, dünyaca ünlü halılarıyla da tanınmaktadır.

Uşak, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri, ekonomik potansiyeli ve turizm imkanlarıyla önemli bir şehirdir. Zengin tarihi mirası ve doğal güzellikleriyle turistlerin ilgisini çeken Uşak, her yıl yüzlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.


Uşak Seçim Sonuçları 2023: 14 Mayıs Uşak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimi Oy Oranları