Bilecik Seçim Sonuçları - 14 Mayıs 2023 Bilecik İttifak ve Parti Oy Oranları Milletvekilleri

2023 Bilecik seçim sonuçları, Cumhur İttifakı oy oranı, Millet, Emek ve Özgürlük, ATA İttifakı oy oranları ve 28. Dönem milletvekilleri listesi belli oluyor. Oy verme Bilecik ve tüm Türkiye’de sabah 08.00’de başlayıp 17.000’de sona erecek. Oy verme işleminin sona ermesiyle sandıklardan çıkan oy pusulaları sayılıyor. AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, HÜDA Par, Memleket Partisi, Yeşil Sol Parti, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerin aldıkları güncel ilçelere göre oy oranları ve oy sayısı netleşiyor. 14 Mayıs Marmara Bölgesi Bilecik Cumhurbaşkanı adayı oy oranı ve 28. Dönem Milletvekili seçilen Bilecik milletvekilleri listeleri Yeni Şafak seçim sayfasında.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Bilecik Seçim Sonuçları

14 Mayıs 2023 Marmara Bölgesi Bilecik ittifak seçim sonuçları, milletvekili seçiminde partilerin aldıkları oy oranları ve oy sayısı belli oluyor. Bilecik seçim sonuçları, açılan sandık sayısı, oy kullanan seçmen sayısı, ülke geneli toplam seçmen sayısı, partilerin oy oranları, geçerli ve geçersiz oy sayısı, milletvekili dağılımı, TBMM milletvekili listeleri ilçelere göre harita olarak anbean Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında yayınlanacak.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 Bilecik Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

2023 Bilecik Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

Bilecik Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023

Bilecik seçim sonuçları 2023

Bilecik Milletvekili listesi 2023

14 Mayıs Bilecik İttifak Seçim Oy Oranları

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime giriyor. Bu kapsamda, AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, "Cumhur İttifakı" adıyla seçime katılıyor. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Bilecik İttifak oy oranları seçim sonuçlarının açıklanması ile yenisafak.com'da olacak.

2023 Bilecik AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti Oy Oranları

14 Mayıs 2023 seçim günü saat 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 Marmara Bölgesi 2023 Bilecik AK Part, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti oy oranları bu sayfadan anbean açıklanacak.

Bilecik İlçeleri Seçim Sonuçları 2023

Bilecik seçim sonuçları oy oranları AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Partilere göre belli olacak. YSK seçim yasaklarının kaldırılması ile Bilecik partilere göre seçim sonuçları yenisafak.com'da anlık olarak açıklanacak. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

Bozüyük seçim sonuçları 2023

Gölpazarı seçim sonuçları 2023

İnhisar seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Osmaneli seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

14 Mayı Pazaryeri seçim sonuçları 2023

Söğüt seçim sonuçları 2023

Yenipazar seçim sonuçları 2023

Bilecik Milletvekilleri Listesi

AK PARTİ BİLECİK 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. HALİL ELDEMİR

2. HÜSNÜ ERSOY

MHP BİLECİK 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. İBRAHİM BAĞ

2. TACETTİN GÜVEN

CHP BİLECİK 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. YAŞAR TÜZÜN

2. VEDAT KAZICI

İYİ PARTİ BİLECİK 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

1. HALİL AYDOĞDU

2. EREN GÜVEN

Bilecik Hakkında

Bilecik'in İlçeleri: Bozüyük, Gölpazarı, İnhisar, Osmaneli, Pazaryeri, Söğüt ve Yenipazar'dır.

Tarihçesi: Kentin Antik Çağdaki hayatı, tarih kaynaklarında Bilecik'i de içine alan Bitinya (Bithynia) bölgesinin genel tarihi içinde gösterilir. Bitinyabölgesinin bilinen tarihi M.Ö. 1950'lerde burada yaşayan Trakya kavimlerinden Thynler'le başlar.

Bölge daha sonra Mısır, Hitit, Frig, Kimmer, Lidya, Pers, Makedonya, Bitinya Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetimine geçmiştir. Bilecik'in bilinen ilk adı Belekoma'dır.

Tarihte pek çok kavmin uygarlık ve egemenliğine sahne olan Bilecik, Kayı Boyu'nun Orta Asya'dan 400 çadırla gelip Söğüt'te, Osmanlı Devleti'nin kuruluş merkezliğini yaptığı yerdir. İlin tarihçesinin çok eskilere dayanması ve Osmanlının kurulduğu yer olması ayrıcalığı yanında, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği çetin mücadeleler ve kazanılan zaferlerle Cumhuriyetin kuruluşunda da önemli bir role sahip olmuştur.

Üzerinde çok sayıda arkeolojik ve tarihi eser bulunan, Bilecik'teki tarihi eserlerin çoğunu Osmanlı döneminde yapılan camiler, türbeler, hanlar, hamamlar, sivil mimari örnekleri , imaret ve benzeri yapılar oluşturmaktadır.

Ertuğrul Gazi Türbesi-Söğüt

Kayı Boyu Aşireti mensuplarının 720 yıldan beri geleneksel olarak sürdürdükleri ve her yıl (Eylül ayının 2. haftası son üç gün) yapılan muhteşem törenlerle kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi gelir. Törenlerde yörüklerin kına gecesi ve yaşantıları canlandırılır, cirit gösterileri yapılır.


Türkiye 2023 Seçim Sonuçları