Gaziantep Seçim Sonuçları - 14 Mayıs 2023 Gaziantep İttifak ve Parti Oy Oranları Milletvekilleri

2023 Gaziantep seçim sonuçları, Cumhur İttifakı oy oranı, Millet, Emek ve Özgürlük, ATA İttifakı oy oranları ve 28. Dönem milletvekilleri listesi belli oluyor. Oy verme Gaziantep ve tüm Türkiye’de sabah 08.00’de başlayıp 17.000’de sona erecek. Oy verme işleminin sona ermesiyle sandıklardan çıkan oy pusulaları sayılıyor. AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, HÜDA Par, Memleket Partisi, Yeşil Sol Parti, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerin aldıkları güncel ilçelere göre oy oranları ve oy sayısı netleşiyor. 14 Mayıs Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gaziantep Cumhurbaşkanı adayı oy oranı ve 28. Dönem Milletvekili seçilen Gaziantep milletvekilleri listeleri Yeni Şafak seçim sayfasında.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Gaziantep Seçim Sonuçları

14 Mayıs 2023 Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gaziantep ittifak seçim sonuçları, milletvekili seçiminde partilerin aldıkları oy oranları ve oy sayısı belli oluyor. Gaziantep seçim sonuçları, açılan sandık sayısı, oy kullanan seçmen sayısı, ülke geneli toplam seçmen sayısı, partilerin oy oranları, geçerli ve geçersiz oy sayısı, milletvekili dağılımı, TBMM milletvekili listeleri ilçelere göre harita olarak anbean Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında yayınlanacak.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 Gaziantep Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

2023 Gaziantep Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

Gaziantep Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023

Gaziantep seçim sonuçları 2023

Gaziantep Milletvekili listesi 2023

14 Mayıs Gaziantep İttifak Seçim Oy Oranları

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime giriyor. Bu kapsamda, AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, "Cumhur İttifakı" adıyla seçime katılıyor. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Gaziantep İttifak oy oranları seçim sonuçlarının açıklanması ile yenisafak.com'da olacak.

2023 Gaziantep AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti Oy Oranları

14 Mayıs 2023 seçim günü saat 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 Güneydoğu Anadolu Bölgesi 2023 Gaziantep AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti oy oranları bu sayfadan anbean açıklanacak.

Gaziantep İlçeleri Seçim Sonuçları 2023

Gaziantep seçim sonuçları oy oranları AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Partilere göre belli olacak. YSK seçim yasaklarının kaldırılması ile Gaziantep partilere göre seçim sonuçları yenisafak.com'da anlık olarak açıklanacak. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

Araban seçim sonuçları 2023

İslahiye seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Karkamış seçim sonuçları 2023

14 Mayıs Nizip seçim sonuçları 2023

Nurdağı seçim sonuçları 2023

14 Mayıs Oğuzeli seçim sonuçları

Şahinbey seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Şehitkamil seçim sonuçları 2023

Yavuzeli seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

KULLANILMAYAN OYLAR NE OLUR?

Oylamalarda, geçersiz oy boş, hasarlı, muğlak ya da herhangi bir sebeple oylama kurallarına uygun olmayan, doğru kullanılmamış oylara denir. Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.

GEÇERSİZ OY NE OLUR?

Geçersiz oylar oylama sonucuna etki etmez. Bir oy veren kazayla ya da bilerek geçersiz oy kullanabilir. Geçersiz oylar oy sayımı sırasında oylama görevlileri tarafından tespit edilir.

Gaziantep Milletvekilleri Listesi

AK PARTİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Abdulhamit Gül

2- Mehmet Eyup Özkeçeci

3- Ali Şahin

4- Derya Bakbak

5- Mesut Bozatlı

6- Şehzade Demir

7- İrfan Çelikaslan

8- Bünyamin Bozgeyik

9- Feray Yılmaz

10- Muhammed Hakan Tanrıöver

11- Hasan Teke

12- Abdullah Durdu

13- Cuma Reyhan

14- Abdullah Korkmaz

CHP GAZİANTEP 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. Hasan Öztürkmen

2. Melih Meriç

3. Ertuğrul Kaya (DEVA Partisi)

4. Reis Reisoğlu

5. Adile Merve Altınbaş Yılmaz

6. Erdal Geçit

7. Selim Karahan

8. Müslüm Şahinsoy

9. Hasan Gül

10. Mehmet İslam (Saadet Partisi)

11. Ahmet İdris İnal

12. Fatma Müge Düşün

13. Gökhan Çeliktürk

14. Vijdan Aktaş

MHP GAZİANTEP 28. DÖNEM CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 SERMET ATAY

2 MUSTAFA BOZGEYİK

3 ALİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN

4 MAHMUT CÜNEYT GÖZ

5 ABDULLAH ŞAŞUŞAĞI

6 ELİF ASLI ERCİHAN

7 AYŞEGÜL KÖROĞLU

8 ENDER ÖZKARSLIGİL

9 RAMAZAN YILDIZ

10 FATİH YUNUS

11 FAHRİ ÇEVİK

12 GÜRKAN KIRAÇ

13 AHMET DURMUŞ YILMAZ

14 ALPASLAN SAVAŞ

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Adayları

MEHMET MUSTAFA GÜRBAN

MEHMET AY

MEHMET ÖZBERK

MEDİNE İLAY YILDIRIM

MUSTAFA ALTUNBAŞ

MEHMET MURAT YAPRAK

MESUT NİZİPLİOĞLU

SEMA ALBAYRAM

MEHMET ALİ YILDIRIM

TİBET EKİNCİ

OKTAY İYİSARAÇ

NERMİN TUZCU

HASAN ALPDOĞAN

ABUBEKİR TEK

MEMLEKET PARTİSİ GAZİANTEP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 KORAY KURT

2 CEVDET GÜDÜCÜ

3 GÜLCAN ÖZDEMİR

4 ALİCAN DOĞAN

5 İLKNUR KIRBAÇ

6 MEHMET İLKER

7 EDA AKÇALI

8 ONUR YETİM

9 ŞAHİN KOÇAK

10 SERGEN ŞAHİN

11 İBRAHİM YEMEZ

12 MUHAMMET ALPER ESER

13 AHMET YUNUSOĞLU

14 OKTAY KIZILDAĞ

Gaziantep Hakkında

Gaziantep'in İlçeleri: Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Oğuzeli, Nurdağı, Şahinbey, Şehit Kamil, Yavuzeli'dir.

Tarihçesi: Gaziantep tarihinin oluşumunda ve niteliğinde yer unsurunun önemi büyüktür. Bölgenin, ilk uygarlıklarının doğduğu, Mezopotamva ve Akdeniz arasında bulunuşu güneyden ve Akdeniz'den doğuya, kuzeye ve batıya giden yolların kavşağında oluşu, uygarlık tarihine ve bugüne yön vermiştir. Bu nedenle Gaziantep tarih öncesi çağlardan beri insan topluluklarına yerleşme sahası ve uğrak yeri olmuştur. Tarihi İpek Yolunun da buradan geçmiş olması ilin önemini ve canlılığını devamlı olarak korumasını sağlamıştır.

Gaziantep'in tarih devirleri Kalkolitik, Paleolitik, Neolitik dönemler, Tunç Çağı, Hitit, Med, Asur, Pers, İskender, Selefkoslar, Roma ve Bizans, İslam-Arap ve İslam-Türk devirleri olarak sıralanabilir. Bu dönemlerin izlerini günümüzde de açık bir şekilde görmek mümkündür.

Ayıntap olarak bilinen eski kent, bugünkü Gaziantep'in 12 km. kuzeybatısında Dülük Köyü ile Karahöyük Köyü arasındadır. Yapılan arkeolojik araştırmalarda taş, kalkolitik ve bakır dönemlerine ait kalıntılara rastlanmış olması yörenin Anadolu'nun ilk yerleşim alanlarından birisi olduğunu göstermektedir.

Bir süre Babil İmparatorluğu’nun egemenliği altında kalan Gaziantep, M.Ö. 1700 yıllarında Hitit Devleti'nin bir kenti olmuştur. "Dülük" şehri ise Hititlerin önemli bir dini merkezi olduğundan ayrı bir önem taşımaktadır.

Gaziantep ve çevresi M.Ö. 700-546 yılları arasında Asur, Med ve Pers İmparatorluklarının yönetimine girmiştir. Büyük İskender'in Pers Devleti'ni yıkmasından sonra Romalılar'ın, M.S. 636 yılına kadar da Bizanslılar’ın egemenliği altında kalmıştır.

Gaziantep, Kahramanmaraş'tan Halep'e, Birecik' ten Akdeniz kıyılarına ve Diyarbakır'dan İskenderun' a giden ana yollar üzerinde bulunduğundan, her dönemin kültür ve ticaret merkezi olma özelliğini korumuştur.

İslamiyet’in buralardan Anadolu'ya yayılmış olması ve Hz. Muhammed'in Peygamberlik mührünü görüp öpen ve O'nun vahiy katiplerinden olan Hz. Ökkeşiye'nin türbesinin Nurdağı ilçesinin Durmuşlar köyü yakınlarındaki bir tepenin üzerinde bulunması Gaziantep için ayrı bir önem taşımaktadır.

Hz. Ömer zamanında İslamiyet'in Arap yarımadası dışına yayılması için sürdürülen mücadeleler esnasında, İslam ordusu, Gaziantep yöresi ile Hatay'ı Bizanslılar'dan aldı. Böylece 639 yılında yöre halkı Müslümanlığı kabul etti. Hemen ardından kansız ve savaşsız Suriye ve Antakya yöresi de İslam kuvvetlerinin eline geçerek vergiye bağlandı. İşte Gaziantep' in ünlü Ömeriye Camii o dönemde fethin sembolü olarak yapılmıştır.


Türkiye 2023 Seçim Sonuçları