Kahramanmaraş Seçim Sonuçları - 14 Mayıs 2023 Kahramanmaraş İttifak ve Parti Oy Oranları Milletvekilleri

2023 Kahramanmaraş seçim sonuçları, Cumhur İttifakı oy oranı, Millet, Emek ve Özgürlük, ATA İttifakı oy oranları ve 28. Dönem milletvekilleri listesi belli oluyor. Oy verme Kahramanmaraş ve tüm Türkiye’de sabah 08.00’de başlayıp 17.000’de sona erecek. Oy verme işleminin sona ermesiyle sandıklardan çıkan oy pusulaları sayılıyor. AK Parti, CHP, MHP, İyi Parti, HÜDA Par, Memleket Partisi, Yeşil Sol Parti, Yeniden Refah Partisi ve diğer partilerin aldıkları güncel ilçelere göre oy oranları ve oy sayısı netleşiyor. 14 Mayıs Akdeniz Bölgesi Kahramanmaraş Cumhurbaşkanı adayı oy oranı ve 28. Dönem Milletvekili seçilen Kahramanmaraş milletvekilleri listeleri Yeni Şafak seçim sayfasında.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Kahramanmaraş Seçim Sonuçları

14 Mayıs 2023 Akdeniz Bölgesi Kahramanmaraş ittifak seçim sonuçları, milletvekili seçiminde partilerin aldıkları oy oranları ve oy sayısı belli oluyor. Kahramanmaraş seçim sonuçları, açılan sandık sayısı, oy kullanan seçmen sayısı, ülke geneli toplam seçmen sayısı, partilerin oy oranları, geçerli ve geçersiz oy sayısı, milletvekili dağılımı, TBMM milletvekili listeleri ilçelere göre harita olarak anbean Yeni Şafak seçim sonuçları sayfasında yayınlanacak.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları

2023 Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları YSK’nın yayın yasağını kaldırmasının ardından Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Recep Tayip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu ve Sinan Oğan’ın ne kadar oy aldığının yanında 14 mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sayfamızda anlık olarak takip edebilirsiniz.

Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları 2023

Kahramanmaraş seçim sonuçları 2023

Kahramanmaraş Milletvekili listesi 2023

14 Mayıs Kahramanmaraş İttifak Seçim Oy Oranları

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek seçimlerde "Cumhur", "Millet", "Ata", "Emek ve Özgürlük" ve "Sosyalist Güç Birliği" ittifakları adı altında 5 ayrı ittifakla seçime giriyor. Bu kapsamda, AK Parti, MHP, BBP ve Yeniden Refah Partisi, "Cumhur İttifakı" adıyla seçime katılıyor. İttifaka mensup 4 parti kendi logosuyla seçime girecek. Kahramanmaraş İttifak oy oranları seçim sonuçlarının açıklanması ile yenisafak.com'da olacak.

2023 Kahramanmaraş AK Part, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti Oy Oranları

14 Mayıs 2023 seçim günü saat 20.00’den sonra ise tüm basın yayın ve dijital medya üzerinden yayınlar serbest olacak. Bu verilere göre, 14 Mayıs 2023 Akdeniz Bölgesi 2023 Kahramanmaraş AK Part, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Parti oy oranları bu sayfadan anbean açıklanacak.

Kahramanmaraş İlçeleri Seçim Sonuçları 2023

Kahramanmaraş seçim sonuçları oy oranları AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Yeşil Sol ve Diğer Partilere göre belli olacak. YSK seçim yasaklarının kaldırılması ile Kahramanmaraş partilere göre seçim sonuçları yenisafak.com'da anlık olarak açıklanacak. İlçe ilçe 14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarını aşağıdaki linklere tıklayarak anlık verilere ulaşabilirsiniz.

Afşin seçim sonuçları 2023

Andırın seçim sonuçları 2023

Çağlayancerit seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

14 Mayıs 2023 Dulkadiroğlu seçim sonuçları

Ekinözü seçim sonuçları 2023

Elbistan seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Göksun seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Nurhak seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Onikişubat seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Pazarcık seçim sonuçları 14 Mayıs 2023

Türkoğlu seçim sonuçları 2023

TÜRKİYE GENELİNDE OY VERME SAATLERİ NEDİR?

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00’den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ İKİNCİ TURA KALIRSA SÜREÇ NE OLACAK?

İlk oylamada geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamadığı takdirde seçim ikinci tura kalacak. İlk seçimde en çok oy alan iki aday, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci oylamada yarışacak.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İKİNCİ TURA NASIL KALIR?

Cumhurbaşkanı adayının, seçilebilmesi için geçerli oyların salt çoğunluğunu alması (en az yüzde 50 oran + 1 oy) gereken iki turlu sistemle seçilir. Hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamazsa, ilk turda en çok oy alan iki aday arasında ikinci tur yapılır ve ardından salt çoğunluğu alan aday seçilir.

İKİNCİ TURDA SEÇMENLER NEREDE OY KULLANACAK?

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması halinde seçmenler, aynı seçmen bilgi kağıdı ile ilk seçimde oy verdikleri sandık alanlarında oylarını kullanacak.

Kahramanmaraş Milletvekilleri Listesi

AK PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Vahit Kirişçi

2- Ömer Oruç Bilal Debgici

3- Mevlüt Kurt

4- Tuba Köksal

5- Mehmet Şahin

6- Hasan Gezginç

7- Koray Kıraç

8- Ramazan Gürbak

CHP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. Ali Öztunç

2. İrfan Karadutlu (DEVA Partisi)

3. Mehmet Bağlar

4. Ejder Kaygusuz

5. Naile İşlek

6. Tufan Yanar

7. Aziz Cem Güner

8. Çağatay Atasay

İYİ PARTİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1- Ahmet Çabukel

2- Neslihan Koca Nergiz

3- Ziya Dumlupınar

4- Burak Sert

5- Şeyma Aytemiz Arslantürk

6- İrfan Mert Yıkan

7- Emine Leblebici

8- Serdal Kurtoğlu

MHP KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1 ZUHAL KARAKOÇ DORA

2 TURAN ŞAHİN

3 ERTUĞRUL DOĞAN

4 ÖMER ÖZKAN

5 AZİZ KÖMÜRCÜ

6 HÜSEYİN ÇİÇEK

7 SERMET YILDIZ

8 MESUT ÇAKAR

MEMLEKET PARTİSİ KAHRAMANMARAŞ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1. Hilmi Emre Kazancı

2. Halil İbrahim Kuruçay

3. Kontenjan

4. Durmuş Karakaş

5. Hamza Erpaylaştıran

6. Erdal Çiftçi

7. Oğuzhan Keklik

8. Feriha Cansu Aksoy

Kahramanmaraş Hakkında

Kahramanmaraş'ın İlçeleri: Afşin, Andıran, Çağlayancerit, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Nurhak, Pazarcık ve Türkoğlu' dur.

Tarihçe: Tekir Vadisi, Döngel Köyü'ndeki mağaralarda yapılan araştırmalarda ele geçen buluntular yörede insan yerleşiminin Üst Paleolitik Çağda başladığını; Neolitik, Kalkolitik ve Eski Tunç Çağları'nda da sürdüğünü göstermektedir. Şehri Hititler kurmuşlardır. Daha sonra Asurlular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Memluklular, Dulkadiroğulları ve Osmanlılar şehre hakim olmuşlardır.

Dünyanın sayılı madalyalı şehirlerinden biri olan Maraş'a Kurtuluş Savaşı sırasında halkın gösterdiği direnişten dolayı 7 Şubat 1973'den itibaren TBMM tarafından Kahramanlık ünvanı verilerek adı Kahramanmaraş olarak değiştirildi.


Türkiye 2023 Seçim Sonuçları