Ahırlı Seçim Sonuçları 2024 - Konya Ahırlı Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Ahırlı Oy Oranları Sonuçları

Konya Ahırlı Belediye Başkanı 2024 adayları belirlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimde seçim sonuçları ekranı Yenişafak’ta olacak. 31 ilçeye sahip olan Konya’da ilçe ilçe seçim sonuçları ve adayların oy oranları anbean takip edilecek. 31 Mart akşamı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanacak Ahırlı yerel seçim sonuçları 2024 verilerine; il ve ilçe özelinde sayılacak oy oranlarına yenisafak.com seçim sayfasından ulaşabilir ve canlı takip edebilirsiniz. Ahırlı seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Ahırlı seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları haberimizde.

Ahırlı seçim sonuçları

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Yerel seçim, 34 siyasi partinin katılımıyla Türkiye'nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde yapılarak yerel yönetimleri yeniden şekillendirecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle, seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek. Seçim sonuçları il il, ilçe ilçe oy oranları ile canlı olarak "Yenişafak seçim 2024 sayfası" üzerinden takip edilebilecek.da yenisafak.com’da yer alacak.

Ahırlı Seçim Sonuçları 2024

Ahırlı ilçesi dahil olmak üzere, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları hakkında daha fazla bilgi ve detay için Yenişafak seçim 2024 sayfasını takip edebilirsiniz. Seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek ve Ahırlı seçim sonuçlarına dair tüm bilgiler anlık olarak paylaşılacak.

Ahırlı 2024 Belediye Başkanı Adayları

Konya Ahırlı Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

Konya 2019 Yerel Seçim Sonuçları

AK PARTİ- Uğur İbrahim Altay %70,5

İYİ Parti- Oğuz Şimşek %20,2

SAADET- Hasan Hüseyin Uyar %4,11

HDP- Gıyasettin Almaz %2,18

Ahırlı İlçesi Hakkında

Konya'nın Ahırlı ilçesi, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer almakta olup, Konya il merkezinin kuzeybatısında konumlanmıştır. Ahırlı, 2021 verilerine göre yaklaşık olarak 13.000 kişilik bir nüfusa sahiptir. İlçenin coğrafi yapısı genellikle düz ve step alanlarından oluşmaktadır. Tarım ve hayvancılık, Ahırlı'nın ekonomisinde önemli bir yer tutar; hububat, baklagiller ve sebzecilik öne çıkan tarım ürünleridir. Ayrıca, ilçenin tarihi geçmişi Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar uzanmaktadır. Bölgede yer alan tarihi yapılar, camiler ve türbeler, ilçenin kültürel mirasını oluşturur. Ahırlı, doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerin ilgisini çeken bir bölgedir.

SEÇİM
Seçim 2019 | Konya Ahırlı Yerel Seçim Sonuçları - CANLI