Almanya'daki milyonlarca gurbetçimizi yakından ilgilendiriyor! Çifte vatandaşlık yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Almanya'da federal meclisten geçen ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in onayı sonrası resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek olan çifte vatandaşlık yasası, ülkede yaşayan Türkler için kritik öneme sahip. UID Genel Başkanı Kenan Aslan, “Her bir vatandaşımızın mutlaka Almanya vatandaşlığına geçmesini şiddetle tavsiye ediyorum.” dedi. Peki çifte vatandaşlık nedir, nasıl olunacak, şartları neler?

Almanya'da çifte vatandaşlık yasası son durum ne oldu, yürürlüğe girdi mi?

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Kenan Aslan, Almanya'da federal meclisten geçen ve gelecek aylarda yasalaşması beklenen çifte vatandaşlık kanunun önemine dikkati çekerek, ülkede yaşayan Türkleri çifte vatandaş olmaya davet etti.

ALMANYA’DAKİ ÇİFTE VATANDALIK DÜZENLEMESİ YASALAŞTI MI?

Yasa tasarısının 2 Şubat’ta eyalet temsilcilerinden oluşan Federal Konsey oturumunda gündeme alınması ve onaylanması bekleniyor. Bu durumda yasa, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'ın onayı sonrası Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek.

ÇİFTE VATANDAŞLIK YASASININ ALMANYA'DAKİ TÜRKLER'E AVANTAJI NEDİR?

Yasa yürürlüğe girdikten sonra Almanya'da yaşayan Türkleri çifte vatandaş olmaya davet eden Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Kenan Aslan, "Çifte vatandaşlık yasallaştıktan sonra her bir vatandaşımızın mutlaka ama mutlaka Almanya vatandaşlığına geçmesini şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü bunu yaptığımız takdirde, siyasi katılımımızı aktif bir şekilde gerçekleştirebileceğiz. Önümüzdeki süreçte, orta ve uzun vadede bizim buradaki gücümüz daha da hissedilir olacak. Vatandaşlığa geçip siyasi katılımı aktif olarak gerçekleştirirsek burada söz sahibi olabiliriz." dedi.

ALMANYA ÇİFTE VATANDAŞLIK YASASI NEDİR, ŞARTLARI NELER?

EKONOMİ
ABD'den LNG onaylarını durdurma kararı: Etkisinin piyasaya hemen yansıması beklenmiyor

DÜNYA
İşgalci asker Batı Şeria'da sokakta bekleyen Filistinli çocuğa saldırdı