Denizlerde endüstriyel av yasağı başladı

Balıkçılık endüstrisinde sürdürülebilirliği sağlamak amacıyla uygulanan av yasağı, bugün itibariyle başladı. Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri (gırgır ve trol) için av yasağı bugün başlarken kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar bu yasaktan muaf olup avcılık yapmaya devam edebilecek. Peki deniz ürünleri için av sezonu ne zaman açılacak? İşte sorunun cevabı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Denizlerde av yasağı başladı mı? Av sezonu ne zaman açılacak?

Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri (gırgır ve trol) için av yasağı bugün başladı. Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar bu yasaktan muaf olup avcılık yapmaya devam edebilecek.

DENİZ ÜRÜNLERİ İÇİN AV SEZONU NE ZAMAN AÇILACAK?


Endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemileri (gırgır ve trol) için av yasağı bugün başladı. Yeni av sezonu ise Akdeniz hariç tüm denizlerde 1 Eylül’de açılacak.

Denizlerde av yasağı ile ilgili yapılan açıklamada, “Denizlerde su ürünleri av yasağı 15 Nisan 2023 tarihinde başladı. Yasak 31 Ağustos 2023 tarihinde sona erecektir. Karadeniz’de 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında, gırgır ağları ile su ürünleri istihsali yasaktır. Trol avcılığına açık Karadeniz’de 15 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında trol ağları ile su ürünleri avcılığı yasaklanmıştır. Bütün karasularımızda 15 Nisan - 31 Ağustos tarihleri arasında algarna ile deniz salyangozu avcılığı yasaktır. Sadece dalma yöntemi ile deniz salyangozu avcılığı dönem boyunca serbesttir. Yine 15 Nisan - 15 Haziran tarihleri arasında her türlü istihsal vasıtası ile kalkan avcılığı yasaktır. Karasularımızda 1 Nisan- 31 Ağustos tarihleri arasında ağ dalyanları dahil her türlü istihsal vasıtası ile palamut ve torik avcılığı yasaktır. Amacımız; günü kurtarmak değil, geleceği kurtarmak olmalıdır. Av yasağının çok olumlu katkıları olup, aşırı ve kuralsız avcılığın, çok önemli bir zenginliğimiz olan deniz ürünlerimizin yok edilmesi anlamına geldiğini bu sebeple tüm su ürünleri avcılarımızın yasaklara uymaları gerekmektedir” denildi.

Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise bu yasaktan muaf olup avcılık yapmaya devam edebilecek.


Marmara'da balık türleri azalıyor