EKPSS BAŞVURU EKRANI 2024: EKPSS başvuru ücreti ne kadar, şartları neler, nereden yapılır?

"EKPSS başvuru ücreti ne kadar, şartları neler, nereden yapılır?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Bu yıl Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı, Nisan ayında düzenlenecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM aracılığıyla AİS ekranı başında gerçekleştirmek üzere harekete geçti. Kamuda engelli kadrolarına atanmak amacıyla sınava girecek adayların başvuruları başlamış durumda. Peki EKPSS başvuru ücreti ne kadar, şartları neler, nereden yapılır? ÖSYM ile...

Haber Merkezi Yeni Şafak
EKPSS başvuru ücreti açıklandı mı?

"EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2024?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından düzenlenen EKPSS tercih işlemleri, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılan adaylar tarafından 10 - 19 Ocak 2024 tarihleri arasında tamamlandı. Şimdi ise gözler, EKPSS kura sonuçlarına çevrildi. Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için ise EKPSSP3 puanı kullanılacak. Peki EKPSS başvuru ücreti ne kadar, şartları neler, nereden yapılır?

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş daha önce yaptığı açıklamada yeni yıl ile beraber 2 bin 392 engellinin atamasının yapılacağı müjdesini vermişti.


Buna göre tercih sonuçlarının şubat başı gibi açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

EKPSS TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

EKPSS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme,Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır.

Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacaktır. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacaktır. Adaylar, ilan edilen kadrolara EKPSS puanı esas alınarak tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. İlan edilen kadrolar arasından aynı kadroyu tercih eden adayların puanının eşit olması halinde diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.