14 Mayıs 2023 İstanbul Başakşehir Seçim Sonuçları

2023 İstanbul Başakşehir seçim sonuçları belli oluyor. Türk vatandaşları, 14 Mayıs 2023 Pazar günü hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de TBMM milletvekili genel seçimi için oy kullanıyor. Türkiye il il, ilçe ilçe 2023 genel seçim sonuçları ve Marmara Bölgesi İstanbul Başakşehir seçim sonuçları, oy oranları Yeni Şafak seçim sayfasında canlı olarak yayınlanacak. Saat 17.00 itibariyle oy verme işlemi bitecek. Seçim yayın yasaklarının bitmesiyle seçim sonuçları, saat 21.00 gibi açıklanmaya başlayacak. 14 Mayıs 2023 İstanbul Başakşehir Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan'ın oy oranları, AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve ittifakların il il oy oranları seçim sonucu anlık olarak sayfamızda.

Haber Merkezi Yeni Şafak
14 Mayıs 2023 İstanbul Başakşehir Seçim Sonuçları

2023 Seçimleri 14 Mayıs Pazar günü düzenlenecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 14 Mayıs Pazar günü saat 21.00’da yasakların kaldırılmasının ardından 2023 Cumhurbaşkanlığı genel seçim sonuçları ve 2023 Milletvekili genel seçim sonuçları açıklanacak. 2023 İstanbul Başakşehir İttifak seçim sonuçlarına ve partilerin oy oranlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

İstanbul Başakşehir Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

https://www.yenisafak.com/secim-2023/tum-sonuclar

2023 SEÇİM SONUÇLARI

2023 İSTANBUL CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

2023 İSTANBUL MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİM SONUÇLARI

2023 BAŞAKŞEHİR SEÇİM SONUÇLARI

2023 İSTANBUL BAŞAKŞEHİR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

Oy Nasıl Kullanılır?

1- Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

2- Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

3- Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

4- Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

5 - Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

6- Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

SEÇİMDE KİMLER OY KULLANAMAZ?

  1. 18 yaşı doldurmayan kişiler,
  2. Mahkeme kararı ile kesinleştirilmiş şekilde kısıtı buluna kişiler,
  3. Silah altındaki kıta çavuşları, onbaşı ve erleri oy kullanması yasaktır. Bazı durumlarda çeşitli nedenlerle izin alıp evinde olan silah altındaki kişiler de oy kullanamaz.
  4. Asker olmak için askeri okullarda eğitim alan öğrenciler,
  5. Ceza infaz kurumlarında bulunan hüküm giymiş kişiler de oy kullanamaz.

İstanbul Başakşehir Hakkında

İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan Başakşehir, şehrin 39 ilçesi arasında yer almaktadır. Başakşehir, İstanbul'un nüfus bakımından en hızlı büyüyen ilçeleri arasındadır ve son yıllarda yapılan yeni konut projeleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

Başakşehir'in tarihi, eski çağlara dayanmaktadır. Bölgede yapılan kazılarda, İstanbul'un fethi öncesinde de burada bir yerleşim yeri olduğu tespit edilmiştir. Ancak ilçenin bugünkü hali, 1992 yılında Küçükçekmece ve Büyükçekmece ilçelerinden ayrılarak ilçe statüsü kazanmasıyla başlamıştır. Başakşehir adı ise, bölgede bulunan Başak Köyü'nün isminden gelmektedir.

Coğrafi olarak, Başakşehir İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer almaktadır. İlçenin yüzölçümü 104,30 km²'dir. Kuzeyde Arnavutköy, batıda Esenyurt, güneyde Avcılar, Küçükçekmece ve Bağcılar, doğuda ise Başakşehir'in Sultangazi ve Eyüp ilçeleriyle komşudur. Başakşehir'in en önemli doğal alanı, Sazlıdere Barajı'dır.

Başakşehir'in ilçeleri arasında; Altınşehir, Başakşehir Merkez, Bahçeşehir, Kayabaşı, Şahintepe, Ziya Gökalp ve Güvercintepe bulunmaktadır. Bahçeşehir, Başakşehir'in en büyük mahallesi olarak bilinir. Bahçeşehir'de yer alan gölet, yapay bir göl olarak tasarlanmış ve şehrin simgelerinden biri haline gelmiştir. Başakşehir'in diğer bir önemli bölgesi de Kayabaşı'dır. Kayabaşı, Başakşehir'in kuzeydoğu kesiminde yer almaktadır ve yeni konut projeleriyle gelişmektedir.

Başakşehir'in nüfusu, son yıllarda yapılan yeni konut projeleriyle birlikte hızla artış göstermiştir. 2021 yılı itibarıyla Başakşehir'in nüfusu 514.380'dir. Başakşehir, İstanbul'un en genç ilçelerinden biridir ve nüfusun büyük çoğunluğu 30 yaşın altındadır.

2018 GENEL SEÇİMLERİNDE HANGİ İTTİFAKLAR VARDI?

Cumhur İttifakı

Anayasa değişikliği referandumunda "Evet" cephesinde yer alan Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi, "Cumhur İttifakı" adı altında seçimlere katılacaklarını ve cumhurbaşkanı adayı olarak da Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladılar. Cumhur İttifakı'nın protokolü 4 Mayıs 2018'de YSK'ya teslim edildi.

Millet İttifakı

Anayasa değişikliği referandumunda "Hayır" cephesinde yer alan Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti milletvekili seçimlerinde ittifak yapma kararı aldılar. Ancak partiler cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda kendi adaylarını destekleme kararı almışlardır. Şayet seçimin ikinci tura kalması hâlinde ittifakın adayının etrafında toplanacaklarını belirtmişlerdir. Adı "Millet İttifakı" olarak belirlenen ittifakın protokolü 5 Mayıs 2018'de YSK'ya verildi.

24 HAZİRAN 2018 CUMHURBAŞKANI SEÇİM SONUÇLARI TÜRKİYE GENELİ

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan % 52,6, Muharrem İnce % 30.6, Selahattin Demirtaş %8.4, Meral Akşener % 7.3, Temel Karamollaoğlu % 0.9, Doğu Perinçek % 0.2 oranında oy aldı.

24 HAZİRAN 2018 MİLLETVEKİLİ SEÇİM SONUÇLARI TÜRKİYE GENELİ

24 Haziran 2018 Pazar günü yapılan 27. dönem milletvekili seçim sonuçlarına göre, AK Parti % 42.6, CHP % 22.6, HDP % 11.7, MHP % 11.1, İYİ Parti % 10 oranında oy aldı. Milletvekili seçim sonuçlarına göre AK Parti 295, CHP 146, HDP 67, MHP 49, İYİ Parti 43 milletvekili kazandı.

AK PARTİ KAÇ GENEL SEÇİM KAZANDI?

Adalet ve Kalkınma Partisi, kurulduğu günden beri katıldığı seçimlerin tamamında birinci parti olmuş ve katıldığı altı genel seçimin beşinde (2002, 2007, 2011, Kasım 2015 ve 2018) tek başına iktidar olmuştur.


2023 İstanbul Bakırköy Seçim Sonuçları

14 Mayıs 2023 İstanbul Bağcılar Seçim Sonuçları

İstanbul Bahçelievler Seçim Sonuçları 2023