Kaymakamlık sınavı başvuruları başladı! 2023 Kaymakamlık sınavı başvurusu nasıl yapılır?

Kaymakamlık sınavı başvuruları başladı. İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık sınavı başvuru ekranı araştırmaları hız kazandı. ÖSYM kılavuzuna göre Kaymakamlık sınav başvuruları 20 ile 30 Ekim günleri arasında alınacak. Adaylar başvuru işlemlerini, başvuru ücretini ve başvuru esnasında dikkat edilmesi gerekenleri içeren ÖSYM kılavuzuna göre gerçekleştirecek. Kaymakamlık sınavı başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte başvuru ekranı...

Kaymakamlık sınavı

2023 Kaymakamlık sınavı için başvuruların alınacağı tarihler ÖSYM tarafından duyuruldu. Tarihlerin belli olması ile birlikte Kaymakamlık başvuru ücreti, ve başvuru kılavuzuna ilişkin bilgiler sınava katılım sağlayacak olan adaylar tarafından aratılıyor. Peki 2023 Kaymakamlık sınavı ne zaman, başvurular ne zaman başlayacak?

KAYMAKAMLIK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülki İdare Amirliği Hizmetleri Sınıfında görevlendirilmek üzere 77 kaymakam alımı yapılacak. Sınava başvurular, 20-30 Ekim 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı ise 3 Aralık 2023 tarihinde uygulanacaktır.

KAYMAKAMLIK SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını 20 Ekim 2023 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması'ndan da yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-Kaymakamlık Sınavı Kılavuzu'nda yer almaktadır. Adaylar, kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KAYMAKAMLIK SINAV BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Kaymakamlık sınav başvuru ücreti henüz açıklanmadı. Yayımlanacak olan başvuru kılavuzunda başvuru ücreti ve son ödeme tarihi detayına ilişkin bilgiler kılavuzda yer alacak.

ÖZGÜN
Kaymakamlık sınavı ne zaman 2023? İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı için ÖSYM 2023 sınav tarihi