Mesai saatleri kısalıyor mu? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama Bakan Işıkhan'dan geldi: Doğrudan bir açıklama gelmediği sürece...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışma saatlerinin düşeceğiyle ilgili yapılan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı. Şu anda çalışma saatlerini düşürmeye yönelik bir çalışmanın olmadığının altını çizen Işıkhan, "Doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim." ifadelerini kullandı. İşte konuya ilişkin detaylar.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Çalışma saatleri kısalıyor mu, mesai saati kılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Manisa'da gerçekleştirilen 'İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi' bölge toplantısına katıldı. Yunusemre ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Manisa Valisi Enver Ünlü ve MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Manisa protokolü de katıldı. Bakan Işıkhan burada yaptığı konuşmada 'Mesai saatleri düşecek mi?' konusuna da değindi.

MESAİ SAATLERİ DÜŞÜRÜLECEK Mİ?

Bakan Vedat Işıkhan çalışma saatlerinin düşürülüp düşürülmeyeceğine ilişkin şu ifadeleri kullandı; ''Son günlerde çalışma hayatıyla ilgili bizim dışımızda çokça yorum ve haberler olduğunu görüyoruz. Tabi ki çalışma hayatı dinamik bir yapıya sahip. Biz daima işçimizin ve işverenimizin kazanılmış haklarını korumayı önceliyoruz. Devamında ise Türkiye Yüzyılına yakışır bir iş kanunu ve çalışma hayatı konusunda elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim.

Bu yüzden doğrudan bizden bir açıklama gelmediği sürece kamuoyunda yer alan haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini belirtmek isterim."


KPSS puanı ile kamuya sözleşmeli personel alımı yapılacak: İşte başvuru tarihi ve şartları