Togg T10F Sedan modeli de V2L teknolojisine sahip elektrikli araçlar listesine girdi: V2L teknolojisi ne demek, özellikleri neler?

Togg’un yeni modeli T10F ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2024’te görücüye çıktı. T10F, harici bir güç kaynağı olarak kullanılmasına imkan tanıyan V2L teknolojisine de sahip olacak. Peki V2L teknolojisi ne demek? V2L teknoloji hangi özelliklere sahip?

Togg T10F Sedan modeli V2L teknolojisine sahip olacak

Türkiye'de geçen yıl yollara çıkan Togg'un, ikinci akıllı cihazı T10F, ABD'nin Las Vegas şehrinde bugün başlayan dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2024'te tanıtıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Togg T10F modelinin V2L teknolojisine sahip olacağının müjdesini verdi. Peki V2L teknolojisi nedir, hangi özelliklere sahip?

V2L teknolojisi ne demek?

V2L, yani Vehicle to Load, elektrikli araçların bataryalarının diğer cihazlara güç sağlamak için kullanılmasını sağlayan bir teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde, elektrikli araçlar kamp yaparken, acil durumlarda veya şebekenin olmadığı yerlerde elektrikli cihazlara güç sağlayabilir.

, bir elektrikli aracın bataryasında bulunan DC gücünün, cihazların ihtiyaç duyduğu AC gücüne dönüştürülmesiyle çalışır. Bu dönüşüm, genellikle aracın bagajında veya kargo bölümünde bulunan bir V2L soketi aracılığıyla yapılır. V2L soketi, genellikle 230V AC gücünü destekler, ancak bazı araçlarda 12V DC gücünü destekleyen V2L soketleri de bulunur.

V2L teknolojisinin faydaları neler?

V2L teknolojisinin faydaları şunlardır:

V2L teknolojisine sahip elektrikli araçlar hangileri?

V2L teknolojisine sahip bazı elektrikli araçlar şunlardır:

ÖZGÜN
Togg T10F sedan 2024'e hızlı giriş yaptı: Performansı ve üstün özellikleri ile rakiplerini sollayacak