Ramazan, Vadi Park’ta güzel

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte, Arnavutköy Belediyesi tarafından ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Her gün kurulan sokak iftarlarının yanı sıra Vadi Park Amfi Tiyatro’da da çeşitli programlar düzenleniyor.

Haber Merkezi Diğer
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının eski Ramazanlara yakışır bir atmosferde geçmesi için kapsamlı bir etkinlik programı hazırlayan Arnavutköy Belediyesi; mahallelerde kurulan açık hava iftar sofralarında hep birlikte oruçlar açılıyor, ardından Vadi Park Ramazan Şenliklerinde geleneksel Ramazan eğlenceleri ve dini programlar düzenliyor.

Arnavutköy'de Ramazan

Nihat Hatipoğlu, Ömer Döngeloğlu, Necmeddin Nursaçan, Yusuf Kavaklı, Mustafa Cihat, Sedat Uçan ve Dünya Kur'an-ı Kerim Okuma Birincisi Abdurrahman Sadien gibi konuklar, vatandaşlarla buluşuyor. Ayrıca Ramazan Şenlikleri kapsamında, geleneksel Ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezleri; Kavuklu Pişekâr atışması, Meddah Oyunu, Palyaço, Jönklör şovlar, ateş yutan adam ve çocuklara yönelik yarışmalar Vadi Park'ta çocukları bekliyor.



Sokak Sokak Ramazan

Arnavutköy Belediyesi bu yıl düzenlediği sokak iftarlarında; Arnavutköy ve Hadımköy Merkez ile Hadımköy TOKİ sabit sofralar olmak üzere, ilçe genelinde her gün farklı mahallere kurulan sofralarda, vatandaşlarını ağırlıyor.

Arnavutköy Belediyesi, her gün farklı sokaklarda kurduğu sofralarla, vatandaşlara lüks restoranları aratmayacak servisler sunarak, iftar sofralarından mutlu ayrılmalarını sağlıyor. Ayrıca iftar öncesi ve sonrası sofralara konuk olacak vatandaşlara, ilahi dinletileri sunuluyor.

Arnavutköy Ramazan Akşamlarında Çaya ve Sohbete Doyum Olmaz

Arnavutköy Belediyesi, Ramazan akşamlarını keyifli sohbetler ile zenginleştirerek yazar, şair ve din adamlarını ilçede, vatandaşlarla buluşturuyor.

Arnavutköy Belediyesi, tarafından inşaatı biten ve Ramazan ayı ile faaliyete başlayan Vadi Park; Ramazan ayı boyunca sürecek etkinliklere hazır hale getirildi. Vadi Park etkinliklerde; Kuran, siyer, sahabelerin hayatı, kıssalar, güncel dini konular, menkıbe ve şiirler dopdolu Ramazan programı, vatandaşlarla beraber oluyor.



Kitap Fuarı

Ramazan ayı münasebetiyle dini yayınların ağırlıklı olduğu kitap fuarı, söyleşilere katılan konuklar ile daha da renklendi. Vadi Park'ın girişinde kurulan kitap fuarı, çeşitli yayın evlerinin katılımıyla Ramazan ayı sonuna kadar ziyaretçilerine açık kalacak.


Çocuk Oyun Alanları

Arnavutköy Belediyesi Ramazan ayında Çocukları da unutmayarak; eğlence alanları oluşturdu. Çocukların tamamen güvenle oyun oynayabileceği, ailelerin gözetiminde oldukları, farklı oyun guruplarını tanıyabilecekleri oyun alanları, Vadi Parkta çocukları bekliyor. Trambolin, Zıp Zıp Şişme Oyun Parkları, Jetonlu Eğlence Araçları, Çocuklar için gezinti treni ve toplu oyun araçları; Vadi Park'ta Ramazan süresince çocukların hizmetinde olacak.



Osmanlı Sokağı

Geleneksel kıyafetleri ile tarihimizi hatırlatan esnafımız, etkinlik boyunca halkımıza Ramazanın coşkusunu yaşatacak. Kurulan ramazan sokağında; çay ve kahve salonları, nargile salonu, şerbetçi, macuncu, pamuk şekerci, helvacı, mısırcı, uçan baloncu, dondurmacı, kuruyemişçi gibi alış-veriş merkezleri yer alıyor.


Çeşmelerden Şerbet Akıyor

Arnavutköy Belediyesi tarafından her yıl ilçenin farklı merkezlerine kurulan şerbet çeşmeleri bu sene de vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bu uygunluma ile Osmanlığı geleneğini yaşatırken, vatandaşlarımıza da yaz sıcağında soğuk Osmanlı Şerbetleri ikram etmiş olacak.


Camii ve Türbe Gezileri

İstanbul'un manevi büyükleri ile vatandaşları buluşturan Arnavutköy Belediyesi, Ramazan boyunca türbe gezileri düzenlemeye devam edecek. Hemen her gün düzenlenecek gezilerde; Halid Bin Zeyd Ebu Eyyub El Ensari, Mehmet Emin Tokadi Hazretleri, Merkez Efendi Hazretleri ve Hz. Ebu Şeybe El-Hudri gibi islam büyüklerinin türbeleri, Arnavutköylüler tarafından ziyaret edilecek.