Bu iş güç ve akıl ister

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sosa ve Estaban’ın mazeretsiz olarak kampa geç katılmalarını takıma saygısızlık olarak değerlendirerek, cezalandırılacaklarını söyledi. Çalımbay, bazı oyuncuların da yeteneklerine ihanet ettiğini belirtti.

Ali Kemal Yazıcı Yeni Şafak
​Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Sosa ve Esteban’dan, Yusuf ve Abdülkadir’e, takımın durumundan altyapı çalışmalarına kadar birçok konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geldikleri dönemden itibaren altyapıyla çok ilgilenemediklerini belirten Çalımbay, “Kampta 1461’le maç yaptık. Ben geldiğimde bir krizin içine geldim. Saha içi ve dışında o kadar çok problem var ki. Bunları çözmek için uğraşırken, 1461’le, U21’le fazla ilgilenemedim. Ama önümüzdeki yıl altyapıyla ilgileneceğiz, daha fazla iş yapacağız” diye konuştu. Sosa ve Esteban’ın kampa mazeretsiz olarak geç katılmasının takıma saygısızlık olduğunu söyleyen Rıza Çalımbay, “Ben oyuncularımla gitmeden önce konuştum. 'Kimse geç kalmayacak' dedim. Yabancılara zaten ekstra izin verdik. 'Eğer mazeretiniz varsa Konyaspor maçında oynamasın' dedim. Bütün takım geldi, Sosa ve Esteban yok. Niye yok. Yabancı oyuncuların yaptığı bir şey var, ya pasaport kayboluyor, ya bilet gidiyor ya da uçak kaçıyor. Ama giderken neden kaçmıyor bu uçak. Herkes gelmiş, 2 kişi yok. Sosa ve Esteban’ın gelmemesi bir kere arkadaşlarına saygısızlık. Tabii ki ceza alacaklar. Ben cezadan taraftar olan birisi değilim ama burada önemli olan takıma yapılan hareket. Bunlarla uğraşacak durumda değiliz. Bizim için önemli olan takım. Uymayan arkadaşlar cezaya katlanacaklar” ifadelerini kullandı.

  • TÜRK FUTBOLCULAR SORUMLULUK ALMIYOR
  • Türk futbolcuların fazla sorumluluk almadığını ve özellikle bazı isimlerin yeteneklerine nankörlük ettiğini belirten Çalımbay, “Bazı arkadaşlarımız var, Allah bu isimlere büyük bir nimet vermiş. Mükemmel yetenekleri var. Futboldan da her şeyi kazanabilirler. Geleceğini kazanabilir, şimdiyi kazanabilir, mükemmel yerlere gelebilir ama maalesef bunun kıymetini bilmiyorlar. Ya antrenmanda çalışmıyorlar ya maçta koşmuyorlar. Böyle oyuncular olduğu zaman ben nefret ediyorum. Yeteneklerine ihanet ediyorlar. Bu iş güç işi, mücadele işi, kafa işi, akıl işi. Çalışmadıktan sonra mücadele etme şansın yok. Bu işe nankörlük yapan arkadaşlar var. Allah’ın verdiği nimeti eliyle geriye itenler var. Yıllar geçip futbolu bırakınca pişman oluyorlar. Ama o zaman da iş işten geçiyor” değerlendirmesini yaptı.

YUSUF VE ABDÜLKADİR ÇOK İYİ YERLERE GELECEK

Gösterdikleri performansla Süper Lig'in ilk yarısına damga vuran genç oyuncular Yusuf ve Abdülkadir’le ilgili de konuşan başarılı teknik adam, “Onur, Uğur ve Burak, takımın lider oyuncuları. Bu isimler bana yardımcı oluyorlar. Teknik direktör bir yere kadar gidebilir, sahanın içine giremez. Sahanın içinde her şey onlara ait. Ben Beşiktaş’ta takım kaptanıydım ve maç içinde biz hep takıma sahip çıkıyorduk. Onlar da bunu gayet iyi yapıyorlar. Başarı istiyorlar. Onlara her zaman bizim ihtiyacımız var. Burak zaten eskiye göre inanılmaz şekilde değişmiş ve çok iyi yere gelmiş. Yusuf ve Abdülkadir, Trabzon’un yetiştirdiği ender oyunculardan. Şu anda da gayet iyi gidiyorlar. Daha çok şey katmaları gerekiyor kendilerine. Tecrübeyle olacak bu. Oyunun içinde olan arkadaşlar olacaklar. Çok çok başarılı olacaklarına ve yurt dışına gideceklerine inanıyorum. Trabzonspor, Türk futbolu ve Trabzon altyapısı için çok önemli bu durum. Yurt dışına gidip başarılı olurlarsa da çok sevinirim ” açıklamasında bulundu.

Novak resmen Trabzonspor'da

Trabzonspor, Danimarka ekibi Midtjylland'dan kadrosuna kattığı ve dün Türkiye'ye getirerek sağlık kontrollerinden geçirdiği Filip Novak ile 2.5 yıllık sözleşme imzaladı. Bordo-mavili kulüpten, Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda da yer alan iki ayrı açıklamada, 27 yaşındaki futbolcunun bonservis bedeli olarak Midtjylland Kulübüne 1 milyon 900 bin Euro verileceği, Novak'a da 2,5 yıllığına toplam 2 milyon 150 bin Euro garanti ücret ödeneceği açıklandı. Anlaşmaya göre Çek futbolcunun yarım sezon için 430 bin Euro, diğer iki sezon da ise her sene için 860 bin Euro garanti ücret ödeneceği bilidirildi. Novak'ın bugün bordo-mavili takımla birlikte çalışmalara başlayacağı belirtilirken, Pazar günü oynanacak Atiker Konyaspor maçı kadrosuna da dahil edilmesi bekleniyor.