İnönü'de yıkım başladı

Yönetime geldiklerinde ilk icraatlarından birinin stadın yeniden yapımı olduğunu belirten Beşiktaş Başkanı, 'Seçim sürecinde bazı engellemeler ve yanlış yönlendirmelerle karşılaştık. Kamuoyu yanlış yönlendirildi' dedi

Süleyman Hatısaru Yeni Şafak
İnönü'de yıkım başladı
Yeniden yapımı için çalışmaları süren BJK İnönü Stadı'nın sembolik yıkımına başlandı. Stadın yeni açık tribünü önünde yapılan törene Başkan Fikret Orman'ın yanı sıra yönetim ve genel kurul üyeleri katıldı. Yönetimin görevi devraldığı ilk günden beri stat konusuna önem verdiklerini belirten Orman, 'Mevcut stadımızın bugünün ihtiyaçlarını karşılamaması, aynı zamanda can tehlikesi taşıması ve rakiplerimizle aramızda çok ciddi gelir farkları olmasından dolayı yönetici olduğum ilk andan itibaren uğraştığım bir projedir. Yöneticilik icraat yapma işidir. Bizler ise sizlerin önüne somut olarak yaptıklarımızla gelmeyi yeğledik ve hep bu şekilde hareket ettik. BJK İnönü Stadı'nı ilk etapta sembolik olarak yıkıyoruz. Kamu yararına dernek olduğumuz için hep yasal zeminlere göre hareket ettik. Bugüne kadar başta Başbakanımız ve bakanlarımız bize büyük destek verdi. Onların desteği olmasaydı, bugün bu halde olamazdık. Geçen hafta yıkım ruhsatını aldık' diye konuştu.

DESTEK DEĞİL KÖSTEK

Orman seçim sürecinde stat yapımının engellenmeye çalışıl-dığını savundu. Başkan Orman, 'Bizim işimiz polemiklere girmek değil, Beşiktaş'ın menfaatine göre hareket etmektir. Bunu Beşiktaşlıların vicdanlarına bırakıyorum. Beşiktaşlılık, Beşiktaş'ın menfaatlerine destek vermeyi gerektirir. Kamuoyu yanlış yönlendirildi. Spor Genel Müdürlüğü ve Bakanımıza yanlış bilgiler iletildiğine inanıyorum. Stadı bir senede bitireceğiz' dedi.