İnşallah Devler Ligi'ni alacağız

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 84. geleneksel pilav gününde yaptığı konuşmada, “İnşallah Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ni de alacak. Kombinelere, GSStore’lara koşunuz. Galatasaray’ın en büyük gücü taraftarıdır. Biz onların oluşturduğu güç ve sinerji ile ayaktayız. Onlarla varız” dedi.

Umut Yılmaz Yeni Şafak
​Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz

Galatasaraylılar Derneği’nin her yıl organize ettiği Geleneksel Pilav Günü Galatasaray Lisesi’nde yapıldı. Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Günay, Mahmut Recevik, Kaan Kançal ve İlber Aydemir’in de katıldığı 84. Geleneksel Pilav Günü’nde lisenin eski kuşak öğrencileri bir araya geldi.

En yaşlı üye Ali Fuat Diriker yaş kütüğüne plaket çakarken, Galatasaray Lisesi’nde 50. yılını dolduran mezunlara da plaket verildi. Her yıl geleneksel olarak verilen “Galatasaraylılık” ödülüne ise Ali Fuat Diriker layık görüldü.

GS TV’ye konuşan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz günün önemi ile ilgili olarak “Burada bir tarihi izliyoruz. Toplumları oluşturan en önemli etkenlerden biri onların sağlıklı tarihidir. Galatasaray Lisesi’nin 150. yılını Pilav Günü münasebetiyle kutluyoruz. Galatasaray Lisesi sadece bir lise değil, Türkiye tarihinin kilometre taşı. Türkiye’nin çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmasında bir mihenk taşı ve penceresi. Liseyi sadece futbol kulübü ya da spor kulübü olarak görmek çok yanlış. Galatasaray Lisesi bir kültür yuvası” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ TARAFTARIMIZ

Başkan Mustafa Cengiz ile birlikte canlı yayına katılan Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter ise Galatasaray Başkanı’na hitaben, “Bu sezon inanılmaz bir hediye getirdiniz. 21. şampiyonluk için yönetimi, taraftarları ve futbol takımını kutluyorum. İnşallah şimdi hedef 22. şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu” dedi.

Fransa Başkonsolosu Buchwalter’in sözleri sonrası teşekkürlerini ileten Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “İnşallah Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ni de alacak ve diğer Türk takımlarıyla birlikte mukim olacak” diye konuştu. Son olarak sarı-kırmızılı taraftarlara seslenen Başkan Cengiz, “Kombinelere, GSStore’lara koşunuz. Galatasaray’ın en büyük gücü taraftarıdır. Biz onların yarattığı güç ve sinerji ile ayaktayız. Onlarla varız. Tekrar ediyorum; Galatasaray taraftarı olmazsa Galatasaray yok hükmündedir” şeklinde konuştu.

Yıldırım dönemi kapandı