|

Yıldırım dönemi kapandı

Fenerbahçe’de Aziz Yıldırım dönemi kapandı. 20 yıldır kulüp başkanlığını yapan Yıldırım, dünkü kongrede 16 bin 92 üyenin desteğini alan Ali Koç’a yenildi. Yıldırım 4 bin 644 oyda kaldı. Koç sandıkların rengi belli olduktan sonra statta zafer turları atarken, Yıldırım sonuçları beklemeden ayrıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:40 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç oldu
Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç oldu

Fenerbahçe’de başkanlık koltuğu 20 yıl aradan sonra el değiştirdi. Tarihi kongrede Aziz Yıldırım’ı geride bırakan Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün yeni başkanı oldu. Kongrede toplam 20 bin 736 oy kullanıldı. Seçim sonucunda büyük fark oluşurken Aziz Yıldırm 4 bin 644 oyda kaldı, Ali Koç ise 16 bin 092 oyla başkanlığa seçildi.

Fenerbahçe Kulübü’n’de rekor katılımın yaşandığı ve 21 bin 350 üyenin oy kullandığı Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Ali Koç başkan seçildi. Sarı-lacivertli kulübün başkanlığına aylar önce aday olduğunu açıklayan Ali Koç, toplam 20 bin 736 oyun 16 bin 092’sini alarak Fenerbahçe’nin yeni seçildi. 20 yıldan beri kulübün başkanlığını yapan Aziz Yıldırım ise 4 bin 644 oy aldı. Genel kurul üyeleri dün saat 10.00 ile 17.00 arasında oylarını kullandı. Ali Koç, hemen hemen bütün sandıklarda Aziz Yıldırım’a karşı büyük üstünlük kurdu.

Net oy sayımı yapılmamasına karşın Ali Koç, oyların yaklaşık yüzde 70’ini aldı. Her sandıkta hem Aziz Yıldırım’ın hem de Ali Koç’un müşahitlerinin görev yapmasıyla birlikte oy sayımları hızlı şekilde tamamlandı. Ali Koç’un müşahitleri, her sandık sonrasında tribünlere ve Ali Koç’a sonuçları aktardı. Ali Koç, tebrikleri kabul etti. 51 yaşındaki başkan Ali Koç, 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemine son veren isim oldu.


KENDİMİZDEN ÇOK EMİNDİK

Seçimin ardından açıklamalarda bulunan Ali Koç, hiçbir zaman kazanıp kazanamama korkusunu yaşamadığını belirterek, “Beklentilerim doğru çıktı. En büyük derdim seçilirsek taraftarlara nasıl layık olacağımızdı. Bütün Fenerbahçe kongre üyelerine teşekkür ederim. Siz bana ve ekibime bu yolculukta öyle şeyler yaşattığınız ki, kendimizden çok emindik. Kongre’nin taraftarın temsilcisi olduuğnu hepimiz gördük. İnşallah Fenerbahçe’yi layık olduğu yere, zirveye taşıyacağız” dedi. Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük de bugün saat 17.00’ye kadar sonuçlara itiraz hakkının bulunduğunu ve yarın Ali Koç’un istemesi durumunda, Ülker Stadı’nda taraftarların önünde mazbata töreninin yapılacağını aktardı. Diğer yandan Ali Koç statta ayrılmak üzereyken, stadın etrafına gelen taraftarlara balkondan seslendi. Taraftarlarla birlikte tezahürat yapan Koç, “Bu yolda birlikte yürüyeceğiz” dedi.

HEMEN KOLLARI SIVAYACAK

Fenerbahçe’nin yeni başkanı Ali Koç’un seçimden önce açıkladığı rpojelerin kısa sürede hayata geçmesi bekleniyor. Ali Koç, öncelikle kulübe sıcak para girişini yapacak. Daha önce görülmemiş ölçekte bir hibe yapacağını söyleyen Başkan Koç, bu parayı derneğe mi Sportif AŞ’ye mi vereceğini belirleyecek. Sarı-lacivertli kulübün yeni başkanı, futbol şubesi başta olmak üzere tüm şubeler için anlaştığı sponsorları açıklayacak. Daha önce bir sportif direktör ile anlaştığını açıklayan Ali Koç’un bahsedilen bu ismi kısa sürede açıklaması bekleniyor. Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünü de bu sportif direktör belirleyecek. Sportif direktör ve teknik direktörleri kısa süre içerisinde açıklamayı planlayan sarı-lacivertli kulübün yeni yönetim kurulu, spektaküler ve sansasyonel transferlerden çok, gelecek vaad eden ve ileride değerini katlayacak isimleri transfer etmeyi düşündüğünü açıklamıştı.


  • Fenerbahçe’nin
    Yeni Yönetim Kurulu:
  • ASİL ÜYELER: Ali Koç, Semih Özsoy, Nevres Erol Bilecik, Mehmet Burhan Karaçam, Sevil Zeynep Becan, Şaban Erdikler, Mustafa Tankut Turnaoğlu, Fethi Pekin, Metin Şen, Turhan Şahin, Mustafa Kemal Danabaş, Acar Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ömer Okan, Burak Çağlan Kızılhan.
  • YEDEK ÜYELER: Belgin Aral, Alper Pirşen, Ozan Korman Tarman, Metin Sipahioğlu, Selahattin Baki, Muhittin İlker Dinçay, Esra Nazlı Ercan.
Yıldırım 36, Koç 20’de kullandı

Sarı-lacivertli kulüpte iki başkan adayı da oy kullandı. Aziz Yıldırım, 36 numaralı sandıkta oy kullanırken, Ali Koç ise 20 numaralı sandıkta oyunu attı. İki başkan adayı önce kongre üyelerini karşılayıp, ilgi gösterdikten sonra en son kendileri oy kullanmaya gitti. Ali Koç ve Aziz Yıldırım, akşam saatlerinde sandığa giderek oy kullanma işlemlerini gerçekleştirdiler. Aziz Yıldırım oyunu eşi Gonca Yıldırım ve kızıyla birlikte kullandı. Ali Koç ise eşi Nevbahar Koç ile birlikte oyunu kullandı. Kongrede yoğun katılımdan dolayı Divan Kurulu Başkanlığı fazla mesai yaptı. Özellikle uzun kuyrukların oluşmasından dolayı oy kullanan üyelerin hemen alandan çıkmaları ve yer açmaları istendi. Ayrıca oy pusulasına şekil çizip yazı yazan üyelerin oylarının iptal edildiği duyuruldu.


Kongreye
rekor katılım

F.Bahçe’de kongre heyecanı yaşanırken tarihi bir katılım gerçekleşti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Ülker Stadı’na gelen üyeler uzun kuyruklar oluşturdu. Kongreye 21 bin 350 üye katıldı ve 20 bin 736 oy kullanılırken. bu rakam hem kulüp hem de Türkiye tarihinde bir rekor oldu. Sarı-lacivertli kulübün daha önceki rekoru 2013’te yaşanan başkanlık seçiminde olmuş, 9 bin 380 oy kullanılmıştı. 38 sandıktan oluşan seçimde oy verme saat 10.00’da başladı. Divan Başkanlığı, saat 17.00’ye kadar stada girişlere izin verirken, daha sonra kapıların kapatılacağını duyurdu. Kapıların kapatılmasının ardından içeride bulunan mevcut üyelerin oy kullanma işleri beklendi, süre sınırı konulmadı. Stat içerisinde bulunan tüm üyelerin oy kullanmasının ardından oy sayımına geçildi ve tüm sandıklar aynı anda sayıldı.


Aziz Yıldırım
erken ayrıldı

Fenerbahçe’de kongre gününde neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Aziz Yıldırım seçim sonuçları açıklanmadan önce stattan ayrıldı. Sabah saat 10.00 itbariyle seçim alanına gelen Yıldırım, kongre üyeleriyle sohbet etti. Rahat ve neşeli gözüken Aziz Yıldırım, kongre üyelerinin bir çoğunu kapıda karşılarken, seçim alanında turlar attı. Yıldırım, sandıklar açılmaya başlayınca aradaki büyük oy farkını görünce kimseyle konuşmadan stattan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan
Ali Koç’a tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığına seçilen Ali Koç’u tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Kulübünün Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda dün başkanlığa seçilen Ali Koç’a tebrik telgrafı gönderdi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da başkanlık seçimini kazanan Ali Koç’u telefonla arayarak tebrik etti.

Kulüplerden kutlama mesajları

Ali Koç’un Fenerbahçe Başkanlığına seçilmesini spor kulüpleri ve federasyonlar yayınladıkları mesajlarla kutladı. Galatasaray Kulübü yayınladığı mesajda, “Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda başkan seçilen Sayın Ali Koç’u kutlar, bu seçimin Türk Sporuna hayırlı olmasını dileriz” ifadelerini kullandı. Beşiktaş Kulübü ise, “Ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz Fenerbahçe’ye başkan seçilen Ali Koç ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına görevlerinde başarılar dileriz” açıklamasını yaptı. Medipol Başakşehir ve Demir Grup Sivasspor kulüpleri de yayınladıkları mesajlarla Ali Koç’u tebrik etti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Ali Koç’u tebrik etti. TFF’den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bugün yapılan Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda başkanlığa seçilen Sayın Ali Koç ve Yönetim Kurulu’nu tebrik eder, yönetim dönemlerinde başarılar dileriz.”

Alex’ten 14. yıl paylaşımı

F.Bahçe’nin eski futbolcusu Alex De Souza’dan 3 Haziran paylaşımı geldi. Alex, 14 yıl önce sarı-lacivertli kulübe imza attığı fotoğrafını paylaşarak, “Burada 3 kişiye sonsuz teşekkürlerimi sunmak isterim. Hakan Bilal; beni F.Bahçe’ye getirmek için verdiği çabalar için, Christoph Daum; bende ısrarcı olduğu ve yüksek seviyede oynamam için beni koruduğu için ve Luciaona’ya; beni gelmeye ikna ettiği ve adaptasyon sürecimde yardımları için. Geri kalanı tarihe yazıldı. Çok güzel bir tarihe” diye yazdı. Alex, kongre sonunda yazdığı mesajda ise Ali Koç ile birlikte çekilen fotoğrafını paylaşarak, kendisine başarılar diledi.

  • 20 yılda sayısız başarı
  • Fenerbahçe’de 15 Şubat 1998 yılında yapılan kongrede şu anki Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük’ü 1 oyla geçerek başkanlığa gelen Aziz Yıldırım’ın 20 yıllık dönemi dün resmen sona erdi. Eski başkanlardan Şükrü Saracoğlu’nun rekorunu 2014 yılının Eylül ayında kıran Aziz Yıldırım, ayrıca üç büyük kulüp başkanları içerisinde en uzun süre başkanlık yapan isim unvanını da elinde bulunduruyordu. Yıldırım, 20 yılı aşkın sürede girdiği 12 kongrede koltuğu bırakmazken, 13. kongrede Ali Koç’a karşı başkanlığı kaybetti. Sarı-lacivertilerin, 8’i olağan, 4’ü olağanüstü genel kurul toplantısı olmak üzere 12 kongrenin 7’sinde Aziz Yıldırım tek aday olarak seçime girdi. Yıldırım, 5 kongrede ise Vefa Küçük (2 kez), Şadan Kalkavan, Mehmet Ali Aydınlar ve Hulusi Belgü’yü geçerek başkanlığı kazandı. Başkanlık dönemi içinde 2 kez istifa eden Yıldırım, camiadan gelen baskılarla yeniden aday olup olağanüstü genel kurullarda güven tazelemişti.
  • AVRUPA ŞAMPİYONLUKLARI GELDİ
  • Aziz Yıldırım’ın sarı-lacivertli kulüpteki başkanlık süresi boyunca futbolda 6 kez şampiyonluk yaşarken toplamda 13 kupa kaldırdı. Bu süreçte 17 farklı teknik direktörle çalışan Yıldırım’ın takımları 10 kez ligi ikinci bitirdi. Aziz Yıldırım döneminde basketbolda önemli bir atılım yapan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, 4 sezondur THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final’e yükselirken, 1 kez şampiyonluk, 2 kez ikincilik, 1 kez de dördüncülük yaşadı. Kadın Basketbol Takımı ise toplam 35 şampiyonluk yaşadı. Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı da 2010 yılında Katar’ın başkenti Doha’da dünya şampiyonu olurken, 2012 yılında ise Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Avrupa Şampiyonluğu’na ulaştı. Yıldırım zamanında ligde kadın voleybol takımı 5, erkek takımı ise 4 kez mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe Kadın Masa Tenisi Takımı, Şampiyonlar Ligi’nde 2014-2015 sezonunda şampiyonluğa ulaştı. Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kupası’nda ise sarı-lacivertli kadın takımı, 2012 ve 2013 yıllarında üst üste şampiyonluklar elde etti.
  • TESİSLEŞME HAMLESİ YAPILDI
  • Aziz Yıldırım’ın döneminde hayata geçirilen tesisler ön plana çıktı. Samandıra’da Futbol A Takımı için başlayan tesis inşaatı, Yıldırım döneminde tamamlanırken, Ülker Stadı da yenilenerek 50 bin 509 kişilik koltuk kapasitesine çıkarıldı. Ataşehir’deki Ülker Spor ve Etkinlik Salonu, Ankara Gölbaşı İncek mevkiindeki tesisler ve Düzce Topuk Yaylası Tesisleri de Yıldırım döneminde yapıldı. Vefa Küçük tarafından Fenerbahçe Burnu’nda yaptırılan kulüp yönetim binası da yenilenerek “Fenerbahçe Kulübü Konuk Evi” olarak hizmete girdi. Fenerbahçe Kulübü Müzesi de statta hizmete açıldı.
#Aziz Yıldırım
#​Fenerbahçe
#Ali Koç
6 yıl önce