Keşke bize F.Bahçe çıksaydı

Son dönemde iki ezeli kulübün başkanları yaptığı açıklamalarla karşı karşıya gelirken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kayserispor daha zayıf bir rakip olmasına rağmen kupada F.Bahçe ile eşleşmek istedi. Kayseri kazanınca bu dileği gerçekleşmeyen Orman, "Keşke lider Fenerbahçe olsaydı" dedi

Süleyman Hatısaru Yeni Şafak

Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe ile eşleşme ihtimali Başkan Fikret Orman’ın iştahını kabarttı; ancak dün Kayserispor'un kazanmasıyla Başkan Orman'ın dileği gerçekleşmedi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a yönelik “Haddini bilsin” açıklamasına sarı-lacivertli kulüpten gelen “Eline, diline, beline sahip ol” cevabına karşılık vermeme kararı alan siyah-beyazlı yönetimden Başkan Orman, takımdan cevabı sahada vermesini istedi. 
Türkiye Kupası’nda yoluna devam edebilmesi için Çaykur Rizespor karşısında en azından puan alması gereken Beşiktaş’ta futbolculara bu konuda uyarılarda bulunan Başkan Orman, galibiyetten başka bir sonuç istemediğini dile getirdi. Fenerbahçe’nin önceki gün kupada kazanarak lider olma ihtimali, Başkan Fikret Orman’ın daha da iştahını kabartmıştı ancak Beşiktaş Başkanı'nın Fenerbahçe ile karşılaşma ihtimali şu an için gerçekleşmedi. Kayserispor daha zayıf bir takım olmasına rağmen son 16 turunda Fenerbahçe ile eşleşmeyi isteyen Orman'ın bu ihtimal ortadan kalktıktan sonra "Keşke Fenerbahçe lider olsaydı da son 16 turunda erken final oynasaydık" dediği öğrenildi.
Başkan Fikret Orman’ın Fenerbahçe ile eşleşmelerini istemesinin nedeni tabi ki son günlerde gerilen ortam. Fenerbahçe Kulübü’nün resmi internet sitesi aracılığıyla yaptığı tarihi açıklamaya cevap vermeyen siyah-beyazlı yönetim, ezeli rakiplerine gerekli cevabı sahada verme görüşündeydi.

Beşiktaş efsanesi Ferdinand QPR'da

İngiltere Premier Lig takımlarından Queens Park Rangers (QPR), kiralık olarak Beşiktaş'ta oynadığı 1988-89 sezonunda gösterdiği performansla taraftarların hafızasında yer eden eski İngiliz futbolcu Les Ferdinand'ı futbol direktörlüğüne getirdi. 48 yaşındaki Ferdinand, teknik direktör Harry Redknapp'ın istifasının ardından geçici olarak teknik direktörlük de yapacak. 

Tıpkı annesi! JOSE SOSA

Beşiktaş’ın orta sahasının dinamosu Jose Sosa, Men’s Health Dergisi’ne bilinmeyenlerini anlattı. Futbola bir yakınının teşvikiyle sokakta başladığını kaydeden Arjantinli yıldız, doğduğu şehirde kadın futbolunun meşhur olduğunu belirterek “Normalde biz futbolcular için hep ‘babasına çekmiş’ denir. Ama ben rahatlıkla ‘anneme çekmişim’ diyebilirim. Ben hatırlamıyorum ama çok iyi oynadığını söylüyorlar. Fark oluşturan ofansif bir futbolcuymuş" ifadelerini kullandı.  

BEŞİKTAŞ aslarla sahada

Ziraat Türkiye Kupası grup son maçında bugün Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Beşiktaş’ın en azından kaybetmemesi gerekiyor. 7 puanlı Adana Demirspor, bugün Sarıyer’i yenerse 9 puanlı Beşiktaş’ın maçı daha da önem kazanacak. İkili averajları eşit olan iki takım arasında, Beşiktaş’ın genel averajda üstünlüğü bulunuyor. Teknik direktör Slaven Bilic, hata kaldırmayacak bu zorlu mücadelede sahada as oyuncuları sürecek.

TOMAS SİVOK takımla çalıştı

Beşiktaş, dün sabah tesislerde yaptığı antrenmanla Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarını sürdürdü. İdmana tedavilerine devam edilen Atiba ve Cenk Tosun katılmazken Tomas Sivok takımla birlikte çalıştı. Hazırlıklarını tamamlayan siyah-beyazlı kafile, bugün sabah saatlerinde havayoluyla Trabzon’a gidecek buradan karayoluyla Rize’ye geçecek. 

Rize’nin tesisini kullanacak

Hafta sonunda ligde de Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Beşiktaş, Rize’de bulunduğu zaman zarfında Rizespor’un tesislerini kullanacak. Teknik direktör Hikmet Karaman’ın Beşiktaş’a jest olarak yönetimin bu önerisini kabul ettiği, Çaykur Rize yönetiminin de Beşiktaş’a bu teklifi sunduğu kaydedildi. Rize yönetimine teşekkür eden siyah-beyazlılar, teklifi kabul etti.