Trabzonspor deplasmanları sevmiyor

Ligde, önceki gün deplasmanda karşılaştığı Malatyaspor’a 5-0 gibi bir skorla yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan bordo-mavililer, bu sezon dış sahada yaşadığı kayıplarla dikkat çekti. Fırtına, bu sezon oynadığı 6 deplasman maçında sadece 5 puan alırken, 13 puandan oldu.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Trabzonspor, bu sezon özellikle dış sahada dağıttığı puanlarla dikkat çekti.

Süper Lig’deki son maçında önceki gün deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor’a 5-0’lık skorla yenilerek taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan ve zirveyle arasındaki farkı kapatamayan Trabzonspor, bu sezon özellikle dış sahada dağıttığı puanlarla dikkat çekti. Bu sezon şu ana kadar 6 deplasman maçına çıkan bordo-mavililer, 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alırken 5 puan topladı, 13 puan kaybetti. Başakşehir’e 2-0, Alanyaspor’a 1-0, Yeni Malatya’ya 5-0 yenilen Karadeniz ekibi, Ankaragücü ile 2-2, Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı, tek galibiyetini Akhisar karşısında 3-1’lik sonuçla aldı. Trabzon, evinde ise hanesine 11 puan yazdırmayı başardı. Bu arada Trabzonspor, deplasmanda 81 hafta sonra en farklı yenilgisini aldı. En son 2015-16 sezonun 33. haftasında deplasmanda Antalya’ya 7-0 yenilen Karadeniz ekibi, bu maçtan sonra dış sahada en farklı yenilgiyi önceki akşam yaşadı.

GEÇEN SEZONU GEÇEMEDİ

Trabzonspor, aldığı bu yenilgiyle zirve yarışından uzaklaşırken geçen sezon yaşadığı kötü performansını da tekrarladı. Ligin son 4 haftasında 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremeyen bordo-mavililer, 12. hafta sonunda 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 16 puanda kaldı. Karadeniz ekibi, geçen sezonda ilk 12 haftada 4’er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet alarak 16 puan topladığı performansının tekrarlayarak daha iyi bir performans ortaya koyamadı. Trabzonspor’un, sezonun ilk 12 haftasında kayıplarının kazançlarından daha fazla olması da dikkat çekti. Karadeniz ekibi, 36 puanın dağıldığı 12 haftada 16 puan toplarken 20 puan yitirdi.